{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Rentar bé i esterilitzar els biberons pot ser important per a la salut del nostre bebè. T’ensenyem alguns trucs per fer-ho bé.

El més aconsellable és que els bebès s’alimentin exclusivament de llet materna fins als sis mesos d’edat, com a mínim. Però hi ha ocasions en què hem de donar-los, o ho preferim, el biberó en lloc del pit, una opció vàlida sempre que escollim la llet de fórmula d’acord amb les necessitats de l’infant i amb la recomanació d’un professional sanitari.

I, abans de preparar la llet, és important que ens fixem com esterilitzem els biberons. Aquí tens alguns consells i dubtes freqüents que hem intentat resoldre perquè et sigui ben senzill. Pren-ne nota!

Per què és important esterilitzar els biberons?

Els estris utilitzats per alimentar els bebès (tetines, biberons, tapes, culleres, pots, etc.) poden contenir bacteris no recomanables per al bebè. Per això és important rentar-los a consciència abans i després d’utilitzar-los, perquè els nounats i els bebès en general encara no tenen el sistema immunitari del tot desenvolupat.

D’acord amb l’OMS, la neteja i l’esterilització del material eliminen els bacteris nocius que podrien proliferar durant la presa de llet i afectar el bebè. Per això, ara aprendrem pas a pas què hem de fer per mantenir-los completament nets.

Neteja del biberó

El primer que hem de fer és rentar-nos les mans amb aigua i sabó. Després ens hem d’eixugar amb un drap o paper net.

A continuació, rentarem tant el biberó com la resta d’estris que pugui utilitzar el nostre bebè amb sabó i aigua calenta. Seria ideal utilitzar un raspall especial per a biberons i tetines i fregar-ne tant l’interior com l’exterior, incidint en els llocs d’accés difícil.

Finalment, esbandirem el biberó amb aigua potable i neta.

Esterilització del biberó

Per esterilitzar els biberons podem emprar dos mètodes: un esterilitzador comercial o una cassola i aigua bullint. En el primer cas, convé seguir les instruccions que ens indiqui l’envàs, però en el segon hem d’omplir una cassola o una olla gran amb aigua.

Després hi submergirem el biberó, amb la tetina descargolada i separada, i ens assegurarem que l’aigua ho cobreix tot completament i que no queden bombolles d’aire a l’interior del biberó.

Tapem la cassola, posem el foc alt i deixem que arrenqui el bull, però sense deixar que l’aigua s’evapori del tot.

Finalment, retirem la cassola del foc, li traiem l’aigua, hi deixem dins el biberó i ho tapem. És recomanable que el biberó es quedi a dins fins que l’utilitzem.

Preparació del biberó

Quan agafem el biberó que hem esterilitzat, hem de fer-ho amb les mans netes, rentades prèviament. També és important assegurar-nos que la zona sobre la qual posem el biberó per preparar-lo està neta.

A continuació, bullirem aigua potable i neta per diluir-hi després la llet en pols. Si volem saltar-nos el pas de bullir l’aigua, podem optar per preparar el biberó amb aigua mineral natural. Font Vella és una aigua lliure d’impureses i indicada per preparar aliments infantils, per la qual cosa podem utilitzar-la directament a l’hora de preparar el biberó.

Quan omplim el biberó, és important seguir les instruccions de l’envàs de la llet de fórmula per calcular bé les quantitats. No t’oblidis que les mesures de llet sempre seran rases.

Abans d’oferir el biberó al nostre bebè convé comprovar-ne la temperatura. No és aconsellable posar el biberó al microones, perquè pot no escalfar la llet de manera uniforme i fer que el bebè es pugui tant cremar com prendre l’aliment fred.

Després de llegir aquests passos per esterilitzar biberons, tens més clar com s’ha de fer? Si tens algun dubte, posa’t en contacte amb nosaltres!

AVÍS IMPORTANT: L’alimentació ideal per als lactants és la llet materna. Quan no sigui possible donar-los llet materna o sigui insuficient, el pediatre és qui millor pot aconsellar el tipus de llet que cal utilitzar

Com es prepara?