{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

El desenvolupament psicomotor del nen en la primera infància és molt important, per això els pares poden ajudar a estimular aquest desenvolupament d'una manera senzilla i eficaç. Per entendre la importància d'aquest procés durant els primers anys de vida, només cal pensar que gràcies al desenvolupament psicomotor el nadó estableix les bases per adquirir noves habilitats, per sentir-se més segur i dominar el seu propi cos. A més, donant-li suport en aquesta etapa l'estaràs ajudant perquè, a través del moviment, es desenvolupi el seu sistema nerviós així com les seves capacitats socials, afectives i intel•lectuals.

Segons l'OMS (Organització Mundial de la Salut), el desenvolupament tant cerebral com biològic del lactant depèn molt de l'entorn, i la primera infància és la fase més important. Per aquest motiu, els pares han d'estimular el desenvolupament psicomotor del nadó per mitjà de gestos senzills quan són molt petits i, quan ja siguin més grans, per mitjà del joc i de l'exercici.

Quan el nadó lactant és molt petit, la mare pot parlar-li, cantar-li i mirar-lo als ulls. També pot tocar unes campanetes o un sonall als dos costats del cap alternativament perquè els segueixi amb la mirada, pot aprofitar l'hora del massatge, el bany o el canvi del bolquer per acariciar-lo i jugar amb ell somrient-li i tornant-li les mirades. Quan el nadó ja comença a gatejar, els pares poden estimular-lo deixant que es mogui amb llibertat per espais segurs i controlats i donant-li objectes i joguines amb què puguin exercir les manetes, reconèixer olors, colors i sons.

A mesura que el nadó creix i ja camina tot sol, els pares poden estimular el seu desenvolupament psicomotor cantant i ballant amb ell, com fan els cantajocs. Una altra manera és mitjançant els jocs, ja que els nens s'hi entretenen, exerciten la ment i descobreixen el món que els envolta de manera divertida i estimulant. No hem d'oblidar que la psicomotricitat i el joc estan molt relacionats, ja que per mitjà del joc s'estimula el sistema motor de la mainada. Una altra manera d'estimular el sistema psicomotor és per mitjà de l'exercici, saltant, jugant a la pilota, fent equilibris, fent-lo caminar com un cranc, rodolant per terra, etc.

Molts pares fan jocs que els funcionen molt bé amb els seus fills. Ens vols explicar a què jugues amb els teus fills per estimular-los?

Com es prepara?