{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Mentre el nadó és dins de la mare és capaç de percebre els seus batecs del cor, la seva veu i, fins i tot, sons freqüents de la casa o música que la mare estigui escoltant, i tot això pot sonar-li al nadó quan neixi.  Per això, la veu de la mare atraurà la mirada del seu fill i per això és important mantenir una continuïtat en la seva estimulació auditiva cantant-li i parlant-li amb afecte i dolçor, per captar la seva atenció, però també per trobar-se davant dels seus ullets i seguir creant aquest vincle entre tots dos tant amb paraules com amb moixaines.


L'oïda és un dels sentits del nadó que sempre està alerta. Quan sent un soroll que l'atrau, hi centra l'atenció i això pot servir per estimular la part auditiva del nounat. Segons els experts, l'estimulació auditiva ajudarà el nadó en l'aprenentatge del llenguatge i en la comunicació, ja que quan senti un so serà capaç de respondre i de reconèixer d'on ve o què significa. 

 
L'estimulació auditiva és una cosa que els pares poden fer a casa amb els fills, ja que es tracta d'una activitat divertida i que atraurà l'atenció del petitó. Es tracta de fer sons que cridin l'atenció del menut i associar-los directament amb l'objecte de què es tracti, ja sigui un animaló, una persona, un objecte, etc. En definitiva, es tracta que el nadó associï el soroll a un objecte, de manera que al mateix temps que es fa sonar l'objecte, se n'ha de pronunciar el nom d'una manera una mica exagerada perquè el nadó aprengui a repetir les paraules que diuen el papa i la mama.


No cal destinar un espai de temps determinat al dia per estimular la part auditiva del nadó, ja que es poden aprofitar molts moments de la rutina diària, com el canvi del bolquer (quan se li pot cantar) o durant el bany, quan es pot aprofitar per ensenyar-li objectes que facin algun soroll i repetir al nadó el so que s'associa a l'objecte, com ara "qua-qua", etc.


Quan el nen és un nounat, cal tenir en compte que reaccionarà davant de sons que no coneix; si no els coneix i són bruscs, pot ser que s'espanti. Per tranquil•litzar-lo, no hi ha res millor que la veu de la mare. A partir dels quatre mesos el nadó buscarà d'on ve el so i a partir dels sis mesos el menut començarà a imitar o a intentar imitar els sons que diuen el papa i la mama.


Recordeu en quin moment el vostre petitó va pronunciar les seves primeres paraules?


Font | reeduca.com

Com es prepara?