{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Quan neixen, els nadons tenen la visió perifèrica limitada. Tot i que perceben el que passa al seu voltant, la seva visió encara és immadura. Fins als dos mesos més o menys el nadó només percebrà les coses que tingui a una distància d'uns trenta centímetres com a molt, és a dir, que percebrà perfectament el pit de la mare, però el seu món visual només estarà atret pel contrast del que l'envolta, és a dir, colors contrastats, llums brillants, objectes en moviment, etc.


Una manera d'estimular la visió del nadó aquests primers mesos de vida és precisament mostrant-li contrastos. Els especialistes solen utilitzar elements blancs i negres per atraure la mirada d'un nounat o un nadó fins als dos mesos aproximadament. Moure un objecte blanc i negre atraurà la mirada del nadó.   


A partir d'aquell moment, és a dir, a partir de les sis o vuit setmanes, ja serà capaç de distingir més colors, de manera que podem mostrar-li joguines o objectes amb colors ben definits, brillants i intensos. Per estimular el nadó pots aprofitar la decoració de la seva habitació, fent-la atractiva amb colors vius. També pots incorporar al seu bressol un mòbil. Aquest objecte tan habitual als llitets del nadó té un paper important en l'estimulació visual, ja que els objectes en moviment l'ajudaran a desenvolupar millor la visió alhora que captaran la seva atenció.


En definitiva, per estimular la visió del nadó i jugar amb ell pots utilitzar joguines de colors vius i moure els objectes perquè els segueixi amb la vista i intenti agafar-los. També pots jugar fent-li gestos de complicitat amb la cara, intentant imitar-lo o posar-lo davant d'un mirall perquè es vegi. Tot i que encara no s'hi reconegui, el fascinarà veure-hi la seva cara i el seu petit cos reflectits.


La vista és un dels sentits menys desenvolupats quan neix. Per això, amb cada experiència l'ajudaràs a millorar l'enfocament de la visió i adquirir més capacitat d'observació.  


Font | faroshsjd.net

Com es prepara?