{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Què fa content el teu nadó? Possiblement el fa feliç veure't contenta a tu. Per aquest motiu, quan estiguis amb el teu fill intenta gaudir al màxim de la seva companyia i somriu-li, digues-li paraules afectuoses i fes-li moltes carícies. Tingues en compte que als nadons els calma la veu de la mare o del pare, els xiuxiuejos, les melodies o les cançons de bressol. Si comença a plorar i no ets a prop seu per agafar-lo a coll de seguida o acaronar-lo i assegurar-te que no li falti res, pots parlar amb ell mentre t'hi estàs acostant, perquè sentirà la teva veu i notarà que vas cap a ell, i així s'anirà calmant.

Als nadons els encanten els braços dels pares, per a ells és el lloc més segur del món, i agafar-los, abraçar-los i petonejar-los els farà sentir-se feliços i créixer segurs de si mateixos. Aprofita-ho per tenir-lo en braços, per cantar-li i xiuxiuejar-li cançons de bressol. Si el gronxes, la seva sensació de benestar augmentarà i tu notaràs que el fas content. L'amor patern és recíproc: si tu ets feliç amb el teu fill, el faràs feliç. 

D'altra banda, pots aprofitar els moments com el canvi de bolquer o el bany per fer-li massatges i amanyagar-lo. No dubtis a aprofitar cada segon que puguis per agafar-lo i deixar que noti el contacte de pell amb pell, tant al bany com quan li estiguis donant el pit. Les carícies sempre el calmaran i faran que creixi molt feliç.

Per al nadó les petites sensacions són importants; per exemple, la teva olor, la que nota quan és a prop teu, quan li dónes el pit o quan el tens en braços. Aquestes petites sensacions el fan content, perquè sap que és amb la seva mare. També hi ha altres aspectes de la seva vida que provoquen en el nadó moments de felicitat, com l'hora del bany, l'hora del passeig amb cotxet o a coll de la mare o l'hora de jugar. En qualsevol cas, recorda que tots aquests petits moments amb el teu fill reforcen el vincle matern, i això us farà feliços a tots dos.

Com es prepara?