{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Quan a un nadó li costa menjar, no menja el que li posem al platet o només menja el que li agrada, els pares han d'aplicar tot el seu enginy i algunes pautes per aconseguir que mengi més o que superi aquests episodis d'inapetència.

Per aconseguir que mengi de tot, s'acostumi a nous gustos i, en definitiva, adopti bons hàbits alimentaris, heu de tenir en compte que el nadó no ha d'associar l'alimentació ni amb un premi ni amb un càstig. És a dir, l'ambient que envolti el menjar ha de ser agradable, afectuós i familiar. A més, és important que els nadons seguin a taula al costat del pare i la mare, ja que aprenen dels pares molts dels seus hàbits alimentaris, que seran els que després els acompanyaran tota la vida. L'exemple que donem a la criatura serà molt important per a la seva educació alimentària.

A més, no hem d'obligar els infants a tastar un nou gust per força, ni ens hem de rendir la primera vegada que rebutgin un gust nou. Hem de repetir l'operació "aliment nou" com a mínim set o vuit vegades per decidir realment que alguna cosa no els agrada. De manera que la paciència i la insistència són bones conselleres per aconseguir que mengin el que han de menjar.

Però, a més, si el vostre fill allarga la maneta per tastar un nou aliment del vostre plat i aquest aliment sabeu que és bo per a ell, no li ho impediu, sinó ben al contrari: animeu-lo a seguir i que vegi que ho ha fet bé. D'altra banda, si la mare sap que hi ha un aliment que no li agrada gaire, el que pot fer és acompanyar aquest aliment amb una cosa que sap del cert que sí que li agrada, per incentivar-lo a menjar-ne.

Recordeu que el nadó ha de menjar cada dia de cada grup d'aliments, que a més s'ha d'acostumar des de ben petit a fer cinc àpats al dia i que, si al nadó normalment li costa menjar, és millor evitar donar-li aliments que són poc nutritius i que li fan marxar la gana, com els aliments massa ensucrats.

Com es prepara?