{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Alletar un nadó és un acte molt personal entre mare i fill, però cal tenir en compte que la mare, sobretot al principi de la lactància materna, es troba en un moment molt vulnerable. Tot el que li diguin i la persona que li ho digui poden afectar l'èxit de la lactància materna. Per això el paper del pare és tan important, perquè la seva ajuda i el seu suport seran essencials perquè la lactància materna tingui èxit.

Pel que fa a prolongar la lactància materna, és a dir, decidir fins quan cal donar el pit al nadó, hi ha diferents factors que poden afectar la decisió de la mare. Això vol dir que el fet d'allargar més temps la lactància materna pot estar influït per factors físics, culturals o per necessitats afectives de la mateixa mare i el nadó en aquest vincle que s'estableix entre mare i fill.

Antigament el pit se solia donar fins a edats tardanes perquè, entre altres coses, l'alimentació en algunes èpoques de la història no era de tanta qualitat com la que tenim avui dia, per això era bastant normal veure un nen de sis o set anys prenent pit. Avui aquestes necessitats elementals alimentàries no existeixen de la mateixa manera. Per tant, és difícil veure un nen de set anys prenent pit. No obstant això, aquesta és una decisió respectable i molt personal entre mares i fills.

Cal recordar que les associacions de pediatria més importants recomanen donar el pit com a mínim fins als sis mesos de vida. A partir dels sis mesos la lactància materna es complementa amb altres aliments. Una altra de les recomanacions que també donen és que, si és possible, es mantingui la lactància materna si més no fins als dos anys o més del nen, combinant-la amb l'alimentació complementària.  Per això, es pot donar el pit fins al primer any abans dels àpats i un cop passat el primer any mantenir-lo almenys en quatre preses al dia.

La lactància materna prolongada és una decisió molt personal que pot estar influïda per molts factors, un dels quals pot ser la necessitat entre mare i fill de mantenir aquest vincle que s'estableix entre ells. En el moment en què un dels dos decideix que és hora d'anar tallant la lactància materna és quan es poden anar substituint preses de pit per l'alimentació complementària. Fins quan li vas donar el pit al teu fill? Quin factor o factors van influir a l'hora de posar fi a la lactància materna?  


Font | aeped.es

Com es prepara?