{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Si per a un adult l’opció més correcta és prendre poc greix i molta fibra, per als més petits les recomanacions no són les mateixes. I és que no podem tractar els nadons i els nens com a adults en miniatura. Ells necessiten aliments que els aportin una gran quantitat d’energia i de nutrients.    

Sabem que la llet materna és la millor opció per als nadons, i per això des d’Almirón recomanem la lactància materna com la millor alimentació des del començament de la vida.

A mesura que el nadó creix, les seves necessitats nutricionals també canvien, de manera que necessitarà l’equilibri adequat de nutrients i energia que correspon a cada etapa del seu desenvolupament.

I com que el seu estómac és unes deu vegades més petit que el d’un adult, i no té capacitat per pair gaires aliments alhora, cal que mengi amb més freqüència i que ens assegurem que cada presa conté tots els nutrients que necessita.

La llet, un component essencial en la seva alimentació

Fins i tot si el teu nadó està prenent sòlids, encara no n’ingereix prou quantitat per obtenir tots els nutrients que necessita. Per això, la llet ha de representar al voltant de la meitat de la seva alimentació diària, ja que li garanteix totes les vitamines, els minerals, els greixos i les proteïnes que necessitarà, sobretot en la primera etapa de deslletament.

Almirón 2 llet de continuació (a partir dels 6 mesos) i Almirón 3 fórmula de creixement (a partir de l’any) estan especialment formulades i adaptades per als nadons en cada etapa de creixement, i contenen, a més:

• Una barreja patentada de fibres prebiòtiques scGOS/lcFOS (9:1) que afavoreixen el creixement dels bacteris saludables (bifidobacteris) presents en el sistema digestiu del nadó.
• Ferro, que contribueix a la formació de cèl·lules vermelles sanguínies.
• Calci, fonamental per al desenvolupament dels ossos.
• Vitamines A, C i D, que ajuden al funcionament normal del sistema immunitari del nadó.

Per què és tan important la varietat

En els esmorzars i els àpats principals, però també en les postres i quan menja entre àpats, és important que el teu nadó tingui una alimentació variada. Cada aliment conté una sèrie de nutrients i donar-li una mica de tot li garanteix una dieta rica i equilibrada que fomentarà el seu desenvolupament.

És especialment important introduir aliments i sabors variats durant el primer any de deslletament, que és l’etapa en què defineixen les seves preferències alimentàries. Entre els 2 i els 8 anys aquestes preferències continuen més o menys estables.

Si hi ha algun aliment en concret que et sembla que al teu fill no li agrada, no el retiris de la seva dieta. Fomentar una alimentació sana i variada durant aquestes etapes inicials afavoreix el gust pels sabors variats i sans per als pròxims anys de la seva vida.

  • La llet materna és la millor opció per al nadó. Consulta sempre amb el metge o la llevadora qualsevol dubte que tinguis sobre l’alimentació del teu nadó.

L’alimentació ideal per al lactant és la llet materna. En cas que no sigui possible o resulti insuficient, és el pediatre qui pot aconsellar millor sobre el tipus de llet per a lactants que cal utilitzar. 

Com es prepara?