{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

El moment de donar el biberó al nostre nadó és també un moment molt especial en què mare i nadó estableixen una relació d'amor basada en el contacte físic, les mirades, les carícies i les atencions. De manera que, igual que amb la lactància natural, requereix calma, dolçor i atenció. Les mares que no han pogut o no han volgut optar per la lactància materna haurien de tenir en compte uns consells bàsics per a la neteja del biberó.

Segons els pediatres, l'esterilització del biberó s'ha de fer fins als sis mesos (encara que alguns ho amplien fins a l'any de vida), que és el moment en què el nadó comença a posar-se les mans i altres objectes a la boca. Amb l'esterilització es protegeix el nadó de virus, bacteris i fongs que podrien provocar-li trastorns gastrointestinals.

Hi ha diversos mètodes per a l'esterilització dels estris, encara que prèviament sempre s'han de rentar amb aigua corrent calenta, detergent neutre i amb l'ajut de raspalls especials per a biberons i tetines. Aquests mètodes d'esterilització s'agrupen en dos:

  • Mètodes en fred, que consisteixen en la dissolució en aigua de pastilles clorades on s'introduiran biberons i tetines. Amb aquest mètode s'han d'esbandir bé els estris per no deixar restes.
  • Mètodes en calent: un és el tradicional bull en una cassola durant almenys 20 minuts; Un altre és l'esterilitzador de vapor, que trobem tant en versió elèctrica com per a microones.

Sigui quin sigui el mètode que es faci servir, s'han d'eixugar molt bé tots els estris i posar-los en un lloc tancat i net per mantenir l'esterilització.

S'ha de prestar atenció als biberons i a les tetines per valorar quan s'han de substituir per altres, i és aconsellable canviar-los cada tres mesos aproximadament.

Com es prepara?