{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Hola a tothom! Com ja deveu saber, quan tens el primer fill no saps ben bé per on començar. Aquí us deixo un apunt sobre la higiene del nounat per quan ens animem a tenir un altre fill, perquè no ens oblidem dels passos que hem de seguir.

Com hem de netejar el cordó umbilical?

Després del naixement ens sorgeixen dubtes de com netejar-lo. A la sala de parts, es talla i es pinça el cordó umbilical. Abans de pinçar-lo s'ha d'examinar que contingui 1 vena i 2 artèries.

S'ha de netejar 2 o 3 vegades al dia, per prevenir infeccions, amb gases esterilitzades impregnades amb alcohol de 60°. En alguns hospitals et diuen que els deixis la gasa impregnada i en d'altres que, quan ja li hagis netejat el cordó, li'n posis una de seca. Això és el que feia jo perquè la pinça no li fregués la pell tan delicada que té i per evitar vermellors innecessàries. S'han d’evitar els antisèptics que contingui iode.

Quan cau el cordó umilical?

Acaba caient als 5 o 6 dies aproximadament, encara que a vegades pot trigar més. Si el cordó no acaba de caure del tot al cap d'uns quants dies, s'ha de consultar el pediatre. Quan el cordó hagi caigut, s'ha de continuar netejant igualment uns quants dies més.

Com he de banyar el nadó?

L'hora de banyar el nostre fill ha de ser un moment de felicitat tant per als pares com per al nadó, i s'ha de fer cada dia.
La temperatura de l'aigua ha de ser lleugerament inferior a la del cos, és a dir, ha de rondar els 34-35 °C. S'ha d'utilitzar un sabó preferentment líquid i suau amb un pH de 5,5.

Quan haguem acabat de banyar el nadó, l'assecarem amb cura i amb una capa de bany o tovalla suau, per no irritar-li la pell, que encara és molt delicada.

Què puc fer si la pell del menu danó és seca?

Pots fer servir olis vegetals o cremes especials, tenint cura amb la zona anogenital, que sovint s'irrita bastant per l'orina i els excrements retinguts.

Per evitar el malestar del nadó has d'estar atenta i canviar-li els bolquers amb molta freqüència.

D'aquesta manera evitarem fregaments, encetades i infeccions. És molt important també que la persona que li canviï els bolquers es renti bé les mans.

Bé, espero que us hagi servit d'ajuda, o si no, doncs per al proper, que sempre podem haver-nos oblidat alguna cosa.

Com es prepara?