{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

A l'hora d'alimentar un nadó sorgeixen molts dubtes. Pot menjar iogurts? De quina mena i a partir de quan? Descobreix totes les respostes sobre el iogurt per a nadons a Mi Primer Danone.

A quina edat pot començar a menjar iogurts el teu fill?

L'ESPGHAN (Societat Europea de Pediatria, Gastroenterologia, Hepatologia i Nutrició) recomana no introduir la llet de vaca com a mínim abans dels 12 mesos a causa de la composició excessivament alta en proteïnes i deficitària en altres micronutrients i macronutrients. Per tant, no hauríem d'oferir als nadons iogurts elaborats amb llet de vaca abans del primer any de vida. No obstant això, com que Mi Primer Danone és un lacti fresc fermentat amb llet de continuació tipus 2, està pensat específicament per als nadons a partir dels 6 mesos.

Durant els primers mesos de vida, els nadons s'alimenten exclusivament de llet, i encara que cap al sisè mes la ingesta de llet es redueix, és recomanable que prenguin com a mínim 500 ml de llet al dia. Mi Primer Danone és una manera de donar llet de continuació al teu fill i completar les aportacions de ferro i altres nutrients que necessita.

És important assenyalar que tècnicament no hi ha cap categoria nutricional que sigui iogurt infantil o iogurt per a nadons, perquè els nutrients que conté són d'una llet fermentada i no un iogurt. Així, doncs, el que coneixem comunament com a iogurts infantils o iogurts de nadó són en realitat lactis frescos infantils. El que passa és que aquest terme no està introduït en el nostre vocabulari habitual.

Com pots introduir el iogurt en l'alimentació del teu fill?

Com tots els aliments que s'introdueixin en aquesta etapa, hem de fer-ho a poc a poc, sense forçar-lo i respectant la gana del nadó. Pots començar substituint una de les preses, per exemple, a l'hora de berenar. També pots provar de barrejar-lo amb fruites o cereals.

D'aquesta manera el nadó anirà assimilant i incorporant a poc a poc l'alimentació amb cullera però conservant un sabor que coneix i amb la base nutricional d'una llet de continuació. Així li costarà menys ampliar la seva alimentació.

Les propietats dels iogurts

Els iogurts són rics en proteïnes, calci de fàcil assimilació, vitamines del grup B (especialment B2 o riboflavina) i vitamines liposolubles A i D. Tot i que la composició nutricional del iogurt és molt semblant a la de la llet, hi ha una diferència pel que fa a la presència de lactosa. Aquest sucre està present en el iogurt en quantitats mínimes, perquè durant la fermentació es transforma en àcid làctic.

Què diferencia Mi Primer Danone d'altres iogurts?

L'ingredient principal de Mi Primer Danone és la llet de continuació tipus 2, en una proporció del 93,7 % en la varietat natural, i d'un 84 % en la varietat 3 fruites.

A més, l'únic tipus de llet que conté Mi Primer Danone és la llet de continuació. La resta de components són els necessaris per aconseguir la textura, aportar les vitamines, etc. per completar el producte i fer-lo millor per al nadó.

Mi Primer Danone va millorar la seva fórmula fa 2 anys, quan va reduir un 30 % els sucres, un 40 % els greixos i un 40 % les proteïnes. D'aquesta manera, va aconseguir un producte més sa i amb els minerals i les vitamines específics per al desenvolupament del nadó.

La nova fórmula conté:

•    2,1 g de proteïnes, respecte als 3,3 g de proteïnes que contenen els iogurts elaborats amb llet de vaca.
    469 mg d'àcids grassos poliinsaturats (àcid linoleic i àcid linolènic). L'ESPGHAN recomana introduir-los en l'alimentació complementària del lactant, i els iogurts amb llet de vaca no en tenen.
•    Ferro, mineral essencial per al desenvolupament cerebral.
•    I, a més, no conté gluten.

* Segons l'Associació Espanyola de Pediatria, la llet materna és un aliment ric i complet i que es recomana com a mínim fins als 6 mesos d'edat.

Com es prepara?