{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Quan neix el nadó, no coneix el seu esquema corporal, és a dir, no sap on comença i on acaba el seu cos. Gràcies al contacte, les carícies i les pessigolles dels pares comença a adonar-se dels seus límits corporals. Una part molt important que has de començar a estimular són les manetes, les extremitats que l'ajuden a agafar coses, a notar textures, a fer senyes perquè l'agafis en braços… De fet, fins als 7 mesos el nadó s'adonarà que tocant les coses amb les mans n'obté informació sense haver de posar-se-les a la boca (encara que ho continuï fent). A partir dels 8 mesos, el nadó agafarà objectes cada vegada més petits amb un moviment de pinça entre el dit polze i l'índex. Dels 9 a 12 mesos, el nadó ja observarà i intentarà imitar els moviments de mans que fan els seus pares.

Perquè el nadó adquireixi habilitat amb les manetes, podem practicar per mitjà de jocs, perquè aprenen amb més ganes i, a més, així passeu una bona estona plegats. Al principi, una bona idea seria seure amb ell i donar-li objectes de diferents textures perquè els toqui. Aviat podràs donar-li una capsa i descobriràs que li encanta obrir-la i tancar-la. També és bo fer que tingui un objecte a cada mà; quan li donis un segon objecte, si llença el primer, fes que el torni a agafar. Pots comprar-li algun joc que li permeti d'encaixar objectes i figures geomètriques; són molt positives per estimular-lo. Si has anat estimulant el nadó, als 8 mesos haurà perfeccionat el seu moviment de pinça i podràs utilitzar el menjar com a joc: fes que mengi amb les mans, en gaudirà molt!

A poc a poc veuràs com reacciona als jocs i com es va tornant més hàbil amb les mans. Fins i tot podeu jugar amb titelles, podeu decorar-vos els dits com si fossin cares de persones i interpretar personatges, fer teatre d'ombres a la paret, i fins i tot pots fer que pinti amb les mans i que descobreixi la seva passió artística… Ets lliure d'ensenyar-li coses noves. No hi ha un patró preestablert pel que fa a passos per estimular-li les manetes; el teu fill s'ho passarà pipa si fas volar la imaginació i li cantes cançons sobre els moviments de les mans i els ditets.

Per ampliar el repertori pots aprendre't alguna cançó popular relacionada amb l'aprenentatge dels nadons, com "Ralet, ralet", "Pon, titeta, pon", "Pica manetes"… A Internet hi trobaràs blogs d'altres mares i pàgines web que les proporcionen, tant la lletra com la melodia.

Si veus que el teu fill ja està preparat per afegir una mica de dificultat a aquests jocs, pots provar de jugar al mític "Pedra, paper i tisores", per exemple. Tot és qüestió d'anar innovant pas a pas, i a mesura que creix anar sumant un plus de dificultat, perquè millori la seva precisió amb les mans.

http://el-bebe.serpadres.es/fotos-juegos-manos-bebes

http://burbujitaas.blogspot.com.es/2011/10/ideas-para-jugar-con-las-manos.html

http://www.blogbebes.com/5-juegos-para-jugar-con-tu-bebe-solo-con-las-manos/

 

Com es prepara?