{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES
{{freetag}}

Els nadons tenen una pell molt suau, però també molt sensible i delicada. És per això que els bolquers, fer servir tovalloletes i productes perfumats per netejar-los, les caquetes i els pipís o el fet que el menut tingui diarrea són els factors més comuns que fan que el petitó tingui el culet irritat. Si, a més a més, afegim a la llista el fet que som a l'estiu i/o que fa molta calor i el nadó transpira, més se li intensifica la irritació.


El culet dels nadons s'irrita molt fàcilment. És el que es coneix com a dermatitis del bolquer, i els produeix picor, molèsties i envermelliment.


Per alleujar-los és molt important canviar-los de seguida els bolquers quan estiguin bruts o molls, rentar-los el cul i assecar-los suaument.


L'ideal és deixar-los amb el culet a l'aire durant una estona abans de posar-los el bolquer net, perquè la pell s'assequi millor i es ventili. Després se'ls podrà posar el nou bolquer sense ajustar-lo massa, per evitar que es formi un ambient càlid i humit que faciliti la irritació de la pell.


Però moltes vegades els nadons, quan són molt petits, poden fer-se caca o pipí just quan acabes de canviar-los; no hem de pensar que estan secs només perquè faci 5 minuts que se'ls ha canviat el bolquer, així que se'ls haurà de canviar de nou.


Remeis casolans


Si no ets partidari de les cremetes per a la irritació de la pell del nadó, hi ha alguns consells i petits trucs casolans molt senzills amb els quals, si recorres a productes naturals, pots ajudar a alleujar el culet dels nadons.


Per exemple, la infusió de camamilla, que l'alleujarà. Només cal deixar-la refredar i aplicar-la amb un cotó o gasa pel culet del nadó.


D'altra banda, si el culet encara no està massa irritat, podem estendre-li amb suavitat unes gotetes d'oli d'ametlla per la zona envermellida del culet. A més, l'oli d'ametlla és d'on provenen tots els olis corporals i és el que més hidratació aporta al cos.


Finalment, també podem fer servir l'oli d'oliva, tot aplicant-li'n unes gotetes amb un cotó o gasa per la zona irritada.


Segur que el menut se sentirà molt millor!

Com es prepara?

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre