{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Els nadons tenen una pell molt suau, però també molt sensible i delicada. És per això que els bolquers, fer servir tovalloletes i productes perfumats per netejar-los, les caquetes i els pipís o el fet que el menut tingui diarrea són els factors més comuns que fan que el petitó tingui el culet irritat. Si, a més a més, afegim a la llista el fet que som a l'estiu i/o que fa molta calor i el nadó transpira, més se li intensifica la irritació.


El culet dels nadons s'irrita molt fàcilment. És el que es coneix com a dermatitis del bolquer, i els produeix picor, molèsties i envermelliment.


Per alleujar-los és molt important canviar-los de seguida els bolquers quan estiguin bruts o molls, rentar-los el cul i assecar-los suaument.


L'ideal és deixar-los amb el culet a l'aire durant una estona abans de posar-los el bolquer net, perquè la pell s'assequi millor i es ventili. Després se'ls podrà posar el nou bolquer sense ajustar-lo massa, per evitar que es formi un ambient càlid i humit que faciliti la irritació de la pell.


Però moltes vegades els nadons, quan són molt petits, poden fer-se caca o pipí just quan acabes de canviar-los; no hem de pensar que estan secs només perquè faci 5 minuts que se'ls ha canviat el bolquer, així que se'ls haurà de canviar de nou.


Remeis casolans


Si no ets partidari de les cremetes per a la irritació de la pell del nadó, hi ha alguns consells i petits trucs casolans molt senzills amb els quals, si recorres a productes naturals, pots ajudar a alleujar el culet dels nadons.


Per exemple, la infusió de camamilla, que l'alleujarà. Només cal deixar-la refredar i aplicar-la amb un cotó o gasa pel culet del nadó.


D'altra banda, si el culet encara no està massa irritat, podem estendre-li amb suavitat unes gotetes d'oli d'ametlla per la zona envermellida del culet. A més, l'oli d'ametlla és d'on provenen tots els olis corporals i és el que més hidratació aporta al cos.


Finalment, també podem fer servir l'oli d'oliva, tot aplicant-li'n unes gotetes amb un cotó o gasa per la zona irritada.


Segur que el menut se sentirà molt millor!

Com es prepara?