{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Els pares acostumen a rebre moltíssims consells sobre l'educació dels fills. Aquests consells els troben en el pediatre, la família, els amics, els experts, en blogs d'Internet, etc. De fet, també hi ha milers de llibres on s'aconsella els pares sobre multitud de temes diferents, i aquests llibres sobre educació sempre solen anar en una direcció o una altra. És a dir, alguns consells són útils als pares perquè van enfocats a la manera com volen criar els fills, i d'altres van en una direcció diferent. Per això, tots aquests consells s'han de canalitzar d'alguna manera: el sentit comú.


El sentit comú és precisament el que dóna sentit a l'educació dels nens, perquè cada pare i cada mare aplicaran en els seus fills el que considerin millor dins del ventall de possibilitats que tenen per escollir. Però sempre han d'aplicar aquells consells que realment creuen que poden anar bé al seu nadó i que el pediatre recomana o fins i tot aquells que entrin dins de les seves creences.


Un exemple del sentit comú és practicar l'anomenat "llit familiar". Molts pares dormen amb els seus fills, però d'altres ni s'ho plantegen. Si sou dels que penseu que dormir amb el nadó facilita la lactància materna així com el vincle entre el nadó i els seus pares, serà la vostra decisió triar aquesta opció de criança, ja que, com diu l'Associació Espanyola de Pediatria, el llit familiar és una qüestió cultural i personal i, per tant, és de lliure elecció. Però, per descomptat, cal aplicar el sentit comú pel que fa a les mesures de seguretat.


Un altre exemple sobre el sentit comú en l'educació dels fills és, per exemple, quan es decideix portar els nadons a natació. El sentit comú ens dirà si l'hi podem portar o no. És a dir, si el nadó té otitis, algun problema de salut o menys de dotze mesos, el sentit comú dirà als seus pares que és millor no anar a natació. Amb tot això, el que sembla clar és que els pares reben molts consells, però depèn d'ells que segueixin els que representin un benefici personal i qualitatiu en l'educació dels fills i els que ajudin a millorar l'ambient i a solucionar els problemes. Per tant, els pares són lliures d'aplicar els remeis que més els interessin, però, per descomptat, aplicant sempre el sentit comú.

Com es prepara?