{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

L'anomenada Baby Shower s'està convertint en la sensació del moment entre les futures mares. I és que aquesta festa nord-americana ha travessat la bassa i ja la tenim a Espanya. Es tracta d'una festa que s'acostuma a organitzar en els últims mesos de l'embaràs, tot i que a Espanya també es fa durant els primers mesos de vida del nounat, per presentar-lo a la família i els amics.


Aquesta festa de benvinguda al petit sol organitzar-la la mare o alguna persona molt propera a ella i és una festa sorpresa que reuneix les persones més íntimes de la mare. Tradicionalment era una festa únicament de dones, per la seva temàtica del món de l'embaràs, el part, el nadó i la infància, que pot resultar tot plegat una mica aclaparador per als homes, tot i que cada vegada s'hi incorporen més.


És una festa que s'acostuma a celebrar a les cases de les mares, perquè, pel fet de tractar-se d'una celebració íntima, no sol presentar problemes d'espai. Si sou molts els convidats, es podria llogar un local o algun restaurant que disposi de sales aïllades.


Per organitzar una festa perfecta cal tenir en compte que hem de preparar un berenar temàtic amb decoració i jocs sobre nadons, en el qual no hi poden faltar els globus, les cigonyes, els nadons i els ossets. La temàtica és molt important, ja que podria arribar a influir en moltes coses, des del menjar fins als jocs.


D'altra banda, podem organitzar una llista dels regals que puguin ser més útils i agradar més als pares. Actualment ens trobem amb botigues que es dediquen a fer aquestes llistes de naixement per a aquest tipus de festes.


Els convidats acostumen a portar petits regals més emotius, senzills i graciosos per al nounat. Per exemple, se solen regalar xumets, peücs, un pastís de bolquers… Però si necessitem algunes cosetes en particular, podem fer una llista dels regals que puguin ser-nos més útils. Ara per ara, hi ha botigues que es dediquen a fer llistes de naixement per a aquest tipus de festes, de manera que no ens serà gaire complicat.


No hem d'oblidar…

Que el millor és preparar un pica-pica per a la festa, per poder menjar drets sense haver de fer servir plats i coberts.


Tant si la festa es fa mentre la mare encara està embarassada com si es fa quan el nadó ja té uns quants mesos, cal tenir en compte que el millor moment per fer-la serà a la tarda perquè la mare i el petit puguin descansar. Així, es pot preparar un berenar dolç amb cafè, te, pastetes i broquetes de fruita fresca o un pica-pica més salat amb canapès, tastets i dips de verdures si es fa més tard.

Com es prepara?