{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES
{{freetag}}

L'autoconcepte és la imatge mental que tenim de nosaltres mateixos. Des que naixem comencem a formar-nos el nostre autoconcepte a partir de les primeres experiències viscudes i la relació amb el nostre entorn. Així, encara que l'autoconcepte depengui directament dels pensaments d'un mateix, és influït per les percepcions i el tracte que rebem dels altres. L'autoestima és la valoració que tenim d'aquest concepte de nosaltres mateixos.


Com a pares o mares, és important que reafirmem l'autoestima del nostre fill al llarg de tota la seva vida, fomentant un autoconcepte estable. L'autonconcepte és flexible i pot variar segons les nostres influències, preferències i estat d'ànim. A més, en les diverses etapes de la vida solem donar més o menys rellevància a la definició de nosaltres mateixos. Per exemple, en la infantesa i l'adolescència és quan realment ens formem com a persones pel que fa a caràcter, personalitat i gustos.


Però, com podem reforçar l'autoconcepte del nostre fill? La clau és donar-li unes pautes que podrà aplicar la resta de la seva vida, sense "forçar-lo" ni "obligar-lo" a ser o a comportar-se d'una manera determinada, deixant-lo triar per ell mateix. Per exemple, una de les millors coses que podem fer és permetre-li distingir les influències bones de les dolentes, intentant que no adopti comportaments estereotipats.


Sent un bon exemple per als nostres fills els proporcionarem un concepte positiu de si mateixos i seran més capaços de prendre decisions, assumir responsabilitats i ser independents. Com podem veure, l'autoconcepte és tan important que s'encarregarà de definir la seva visió envers la vida, el seu positivisme i la seva manera d'afrontar situacions, així que és vital començar a treballar amb el nadó i no treure importància a aquest aspecte només perquè pensem que són massa petits.


Per reforçar o millorar l'autoconcepte dels nostres fills, hem de tractar-los sempre amb respecte, amor, admiració i dedicació. Això no vol dir que lloem absolutament tot el que facin o que, si fan alguna cosa malament, no ho reconeguem. Simplement hem de felicitar-los pels seus èxits i donar-los exemples de conductes bones i dolentes, vigilant en tot moment de no etiquetar-los (ximple, dolent, etc.). En lloc d'això, posa-li-ho fàcil amb exemples i l'infant entendrà per què estàs enfadada. No el sobreprotegeixis; si no, serà incapaç de fer res per si mateix.


Permet que expressi els seus sentiments i no els menyspreïs amb expressions del tipus "els nens petits no ploren". Per entrenar-lo a prendre futures decisions, deixa que participi en les petites decisions que sorgeixen durant el dia a dia, com per exemple decidir quins cereals compres al supermercat o què podeu fer una tarda lliure.

Com es prepara?

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre