{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

L'autoconcepte és la imatge mental que tenim de nosaltres mateixos. Des que naixem comencem a formar-nos el nostre autoconcepte a partir de les primeres experiències viscudes i la relació amb el nostre entorn. Així, encara que l'autoconcepte depengui directament dels pensaments d'un mateix, és influït per les percepcions i el tracte que rebem dels altres. L'autoestima és la valoració que tenim d'aquest concepte de nosaltres mateixos.


Com a pares o mares, és important que reafirmem l'autoestima del nostre fill al llarg de tota la seva vida, fomentant un autoconcepte estable. L'autonconcepte és flexible i pot variar segons les nostres influències, preferències i estat d'ànim. A més, en les diverses etapes de la vida solem donar més o menys rellevància a la definició de nosaltres mateixos. Per exemple, en la infantesa i l'adolescència és quan realment ens formem com a persones pel que fa a caràcter, personalitat i gustos.


Però, com podem reforçar l'autoconcepte del nostre fill? La clau és donar-li unes pautes que podrà aplicar la resta de la seva vida, sense "forçar-lo" ni "obligar-lo" a ser o a comportar-se d'una manera determinada, deixant-lo triar per ell mateix. Per exemple, una de les millors coses que podem fer és permetre-li distingir les influències bones de les dolentes, intentant que no adopti comportaments estereotipats.


Sent un bon exemple per als nostres fills els proporcionarem un concepte positiu de si mateixos i seran més capaços de prendre decisions, assumir responsabilitats i ser independents. Com podem veure, l'autoconcepte és tan important que s'encarregarà de definir la seva visió envers la vida, el seu positivisme i la seva manera d'afrontar situacions, així que és vital començar a treballar amb el nadó i no treure importància a aquest aspecte només perquè pensem que són massa petits.


Per reforçar o millorar l'autoconcepte dels nostres fills, hem de tractar-los sempre amb respecte, amor, admiració i dedicació. Això no vol dir que lloem absolutament tot el que facin o que, si fan alguna cosa malament, no ho reconeguem. Simplement hem de felicitar-los pels seus èxits i donar-los exemples de conductes bones i dolentes, vigilant en tot moment de no etiquetar-los (ximple, dolent, etc.). En lloc d'això, posa-li-ho fàcil amb exemples i l'infant entendrà per què estàs enfadada. No el sobreprotegeixis; si no, serà incapaç de fer res per si mateix.


Permet que expressi els seus sentiments i no els menyspreïs amb expressions del tipus "els nens petits no ploren". Per entrenar-lo a prendre futures decisions, deixa que participi en les petites decisions que sorgeixen durant el dia a dia, com per exemple decidir quins cereals compres al supermercat o què podeu fer una tarda lliure.

Com es prepara?