{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

El fòsfor és un mineral imprescindible per a la formació, el desenvolupament i el manteniment dels ossos i les dents, que és on hi ha més concentració d'aquest mineral. Comprèn un 1 % del pes corporal, de manera que, després del calci, és el mineral més abundant de l'organisme. També és bàsic per als músculs i els nervis, i participa en l'emmagatzematge i la utilització d'energia i en múltiples reaccions químiques del cos. Sol trobar-se unit al calci tot formant uns vidres anomenats vidres d'hidroxiapatita.


On es troba el fòsfor?


El fòsfor es troba en la majoria d'aliments, tot i que n'hi ha alguns que són més rics en aquest material:


- Les carns i les aus
- Els peixos
- Els ous
- Les llets de continuació i els seus derivats com Mi Primer® Danone
- Els cereals, especialment els integrals
- La fruita seca
- Els llegums.


Has de tenir en compte que la ingesta del fòsfor ha de ser similar a la del calci i associada a la quantitat de vitamina D ingerida. Els lactis, per exemple, són un aliment ideal, ja que contenen un equilibri entre fòsfor i calci.


La ingesta recomanada de 0 a 6 mesos és de 125 mg; de 6 a 12 mesos es recomanen 250 mg, i de 12 mesos a 36 mesos, 400 mg.


D'altra banda, també cal tenir en compte que durant el període de creixement és el moment en què l'infant necessitarà més aportació de fòsfor en l'alimentació.

Com es prepara?

TEMAS
{{freetag}}

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre
Danone utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència de navegació, realitzar tasques d'analítica i mostrar continguts d'acord als teus interessos. Si continues navegant, entenem que acceptes la nostra política de cookies.