{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

El menut de la casa es va fent gran a poc a poc i ja arriba el moment de la introducció dels aliments complementaris a la llet materna o la llet de continuació.  Els primers aliments que introduirem en la seva dieta seran els cereals sense gluten o les fruites. Però no hi ha cap ordre establert pel que fa al tipus d'aliment que cal donar-li primer. Alguns pediatres recomanen començar amb els cereals sense gluten i d'altres, en canvi, es decanten per les fruites.


En aquest post parlarem sobre la introducció de les fruites* que, de la mateixa manera que passa amb la resta d'aliments, haurà de fer-se de mica en mica per evitar el risc d'al•lèrgies.


No totes les fruites es poden introduir a la mateixa edat i cal prestar especial atenció a les fruites vermelles com les maduixes, les móres, els nabius, etc. També hem d'evitar donar-li al nostre menut fruites més exòtiques, com ara els kiwis, perquè el seu sistema digestiu encara no està preparat per digerir-les. Per regla general, aquestes fruites, pertanyents al grup 3, no haurien d'introduir-se fins als 15-16 mesos.


Pel que fa a la resta de fruites, es recomana introduir-les d'una en una i no més d'una de diferent per setmana. És una introducció lenta, però és important seguir les indicacions del teu pediatre per evitar al•lèrgies, vòmits i/o diarrea.


Podem començar a partir dels 4-5 mesos pel suquet de taronja natural rebaixat amb aigua i donar-lo al nadó primer a cullerades. El suc mai no es donarà amb el biberó, per tal d'evitar la formació de càries, fins i tot en el cas que les dents encara no hagin erupcionat.


De les altres fruites, és més indicat començar amb la poma o la pera i després incloure-hi el plàtan. Aquestes fruites pertanyen al grup 1.


A partir dels 9 mesos podràs incloure noves fruites en la seva dieta, com ara la síndria, el meló o el raïm, que pertanyen al grup 2.


És molt important que li ofereixis les fruites pelades i triturades perquè se les pugui prendre sense problemes i li siguin de més bon digerir.


Truquets per introduir les fruites


No sempre és fàcil començar amb nous aliments. Per això, les fruites, a més de poder preparar-les en farinetes, també pots barrejar-les amb un Mi Primer Danone; d'aquesta manera, li estaràs aportant el bo i millor de la llet de continuació i de la fruita en una mateixa culleradeta.


Una manera de preparar-ho seria barrejant un plàtan, una pera i un Mi Primer Danone. Només cal batre-ho, i així el teu nadó podrà gaudir més fàcilment del gust.


I vosaltres, com ho feu per introduir les fruites als petits de la casa?
 
* Pensa a consultar sempre el teu pediatre, perquè aquesta informació és només orientativa.

Com es prepara?