{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES
{{freetag}}

El menut de la casa es va fent gran a poc a poc i ja arriba el moment de la introducció dels aliments complementaris a la llet materna o la llet de continuació.  Els primers aliments que introduirem en la seva dieta seran els cereals sense gluten o les fruites. Però no hi ha cap ordre establert pel que fa al tipus d'aliment que cal donar-li primer. Alguns pediatres recomanen començar amb els cereals sense gluten i d'altres, en canvi, es decanten per les fruites.


En aquest post parlarem sobre la introducció de les fruites* que, de la mateixa manera que passa amb la resta d'aliments, haurà de fer-se de mica en mica per evitar el risc d'al•lèrgies.


No totes les fruites es poden introduir a la mateixa edat i cal prestar especial atenció a les fruites vermelles com les maduixes, les móres, els nabius, etc. També hem d'evitar donar-li al nostre menut fruites més exòtiques, com ara els kiwis, perquè el seu sistema digestiu encara no està preparat per digerir-les. Per regla general, aquestes fruites, pertanyents al grup 3, no haurien d'introduir-se fins als 15-16 mesos.


Pel que fa a la resta de fruites, es recomana introduir-les d'una en una i no més d'una de diferent per setmana. És una introducció lenta, però és important seguir les indicacions del teu pediatre per evitar al•lèrgies, vòmits i/o diarrea.


Podem començar a partir dels 4-5 mesos pel suquet de taronja natural rebaixat amb aigua i donar-lo al nadó primer a cullerades. El suc mai no es donarà amb el biberó, per tal d'evitar la formació de càries, fins i tot en el cas que les dents encara no hagin erupcionat.


De les altres fruites, és més indicat començar amb la poma o la pera i després incloure-hi el plàtan. Aquestes fruites pertanyen al grup 1.


A partir dels 9 mesos podràs incloure noves fruites en la seva dieta, com ara la síndria, el meló o el raïm, que pertanyen al grup 2.


És molt important que li ofereixis les fruites pelades i triturades perquè se les pugui prendre sense problemes i li siguin de més bon digerir.


Truquets per introduir les fruites


No sempre és fàcil començar amb nous aliments. Per això, les fruites, a més de poder preparar-les en farinetes, també pots barrejar-les amb un Mi Primer Danone; d'aquesta manera, li estaràs aportant el bo i millor de la llet de continuació i de la fruita en una mateixa culleradeta.


Una manera de preparar-ho seria barrejant un plàtan, una pera i un Mi Primer Danone. Només cal batre-ho, i així el teu nadó podrà gaudir més fàcilment del gust.


I vosaltres, com ho feu per introduir les fruites als petits de la casa?
 
* Pensa a consultar sempre el teu pediatre, perquè aquesta informació és només orientativa.

Com es prepara?

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre