{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

La llet és un aliment imprescindible per al desenvolupament i el creixement del nadó. En aquest apunt us expliquem el procés d'introducció i adaptació de l'infant fins a arribar a prendre llet de vaca.


Durant els primers mesos de vida el més aconsellable és donar-li el pit. La llet materna* li aporta tots els nutrients necessaris en les quantitats justes. A més, crea un vincle molt especial entre la mare i el nounat. Però si no podeu donar-li el pit, no us heu de sentir malament: actualment les llets de continuació estan preparades per cobrir totes les necessitats dels nadons.


La llet de fórmula de tipus 1 és la llet d'inici, que està recomanada des que neixen fins als 4 mesos. S'elabora a partir de la llet de vaca, que es modifica per aconseguir que els aporti la nutrició necessària. Quan el teu fill passa de la llet materna a la de fórmula és important tenir en compte que ha de fer-ho progressivament, alternant-les totes dues fins que s'hi acostumi.


Quan ja té 4 mesos li podem donar llet de continuació de tipus 2. Aquest període és molt més llarg, perquè aquest tipus de llet s'acostuma a donar fins als 24 mesos. A partir dels 6 mesos s'han d'introduir altres gustos i textures en la dieta del nadó de manera progressiva. Un producte lacti fresc per a nadons com Mi Primer® Danone és una bona elecció, ja que és un producte que està elaborat específicament per cobrir les necessitats nutricionals del teu fill.


És fonamental no introduir-li la llet de vaca ni els seus derivats abans dels 12 mesos i és preferible mantenir la llet de continuació tipus 2 fins als 24 mesos.


Per què? Principalment perquè la llet de vaca i els seus derivats contenen moltes proteïnes i sals minerals que fan que no sigui adequada per a l'aparell digestiu i renal dels nens, atès que el desenvolupament d'aquests òrgans acaba aproximadament als tres anys d'edat. Per això, anem introduint aquest aliment tan essencial per al seu creixement a poc a poc, amb llets que han estat tractades per regular la quantitat de proteïnes i sals minerals que contenen.


D'altra banda, la llet de vaca conté una escassa quantitat de ferro i àcids grassos poliinsaturats (PUFA per les seves sigles en anglès) que són altament recomanables en l'alimentació complementària dels lactants, pels seus beneficis sobre el desenvolupament i el creixement normal del nadó.


El iogurt i les criatures:


Tot i que és més digestiu que la llet, el iogurt convencional, elaborat amb llet de vaca, conté també massa proteïnes i greixos. No obstant això, hi ha productes com Mi Primer® Danone, elaborats amb llet formulada específicament per a infants de poca edat (de 6 a 24 mesos), que ajuden a cobrir els seus requeriments lactis diaris. Mi Primer® Danone té una textura molt agradable al paladar i és més lleuger de pair per al nadó, ja que està elaborat amb llet de continuació de tipus 2 i creat específicament per a aquesta etapa del nadó, amb les proteïnes, el greix, el ferro, les vitamines i els àcids grassos poliinsaturats (PUFA) necessaris per a la seva edat.


* La llet materna és el millor aliment per al teu fill durant els primers mesos de vida.


Danone recomana una dieta variada i equilibrada i un estil de vida saludable.

 

Com es prepara?