{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES
{{freetag}}

La llet és un aliment imprescindible per al desenvolupament i el creixement del nadó. En aquest apunt us expliquem el procés d'introducció i adaptació de l'infant fins a arribar a prendre llet de vaca.


Durant els primers mesos de vida el més aconsellable és donar-li el pit. La llet materna* li aporta tots els nutrients necessaris en les quantitats justes. A més, crea un vincle molt especial entre la mare i el nounat. Però si no podeu donar-li el pit, no us heu de sentir malament: actualment les llets de continuació estan preparades per cobrir totes les necessitats dels nadons.


La llet de fórmula de tipus 1 és la llet d'inici, que està recomanada des que neixen fins als 4 mesos. S'elabora a partir de la llet de vaca, que es modifica per aconseguir que els aporti la nutrició necessària. Quan el teu fill passa de la llet materna a la de fórmula és important tenir en compte que ha de fer-ho progressivament, alternant-les totes dues fins que s'hi acostumi.


Quan ja té 4 mesos li podem donar llet de continuació de tipus 2. Aquest període és molt més llarg, perquè aquest tipus de llet s'acostuma a donar fins als 24 mesos. A partir dels 6 mesos s'han d'introduir altres gustos i textures en la dieta del nadó de manera progressiva. Un producte lacti fresc per a nadons com Mi Primer® Danone és una bona elecció, ja que és un producte que està elaborat específicament per cobrir les necessitats nutricionals del teu fill.


És fonamental no introduir-li la llet de vaca ni els seus derivats abans dels 12 mesos i és preferible mantenir la llet de continuació tipus 2 fins als 24 mesos.


Per què? Principalment perquè la llet de vaca i els seus derivats contenen moltes proteïnes i sals minerals que fan que no sigui adequada per a l'aparell digestiu i renal dels nens, atès que el desenvolupament d'aquests òrgans acaba aproximadament als tres anys d'edat. Per això, anem introduint aquest aliment tan essencial per al seu creixement a poc a poc, amb llets que han estat tractades per regular la quantitat de proteïnes i sals minerals que contenen.


D'altra banda, la llet de vaca conté una escassa quantitat de ferro i àcids grassos poliinsaturats (PUFA per les seves sigles en anglès) que són altament recomanables en l'alimentació complementària dels lactants, pels seus beneficis sobre el desenvolupament i el creixement normal del nadó.


El iogurt i les criatures:


Tot i que és més digestiu que la llet, el iogurt convencional, elaborat amb llet de vaca, conté també massa proteïnes i greixos. No obstant això, hi ha productes com Mi Primer® Danone, elaborats amb llet formulada específicament per a infants de poca edat (de 6 a 24 mesos), que ajuden a cobrir els seus requeriments lactis diaris. Mi Primer® Danone té una textura molt agradable al paladar i és més lleuger de pair per al nadó, ja que està elaborat amb llet de continuació de tipus 2 i creat específicament per a aquesta etapa del nadó, amb les proteïnes, el greix, el ferro, les vitamines i els àcids grassos poliinsaturats (PUFA) necessaris per a la seva edat.


* La llet materna és el millor aliment per al teu fill durant els primers mesos de vida.


Danone recomana una dieta variada i equilibrada i un estil de vida saludable.

 

Com es prepara?

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre