{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES
{{freetag}}

Quan la criatura faci 9 mesos de vida, només li quedaran dos grups d'aliments per tastar: el peix i l'ou.

En aquest període es tracta de donar-li nous aliments dins dels grups que ja ha tastat, per anar combinant-los en purés o a trossets, cuinats de diferents maneres (sense abusar dels fregits), servits amb presentacions i colors diferents… Podem estimular de mil maneres els sentits del nadó a taula!

Si s'acosta l'estiu i el teu fill està a punt de fer els 9 mesos, ja podrà gaudir de les fruites d'aquesta temporada: la síndria, la mandarina i el meló. Si les hi dónes fresquetes i a trossets, barrejades amb Mi Primer Danone o fins i tot gelades perquè les llepi, seran ideals per hidratar-lo i aportar-li sucre durant el berenar. El raïm és perfecte per menjar-se'l ell solet si peles els grans i els treus les llavors. Aquestes fruites solen durar tot l'estiu i les primeres setmanes de la tardor. Sempre és molt millor donar-li fruita de temporada, ja que la qualitat, el gust i el preu són immillorables.

Un altre grup per complementar és el de la carn; el nen podrà prendre xai i pernil dolç en puré o a trossets. Podràs barrejar-ho amb els purés de verdures, també podràs donar-li un berenar a base d'un bastonet de pa i pernil dolç, etc.

El nadó podrà començar a tastar el primer peix a partir dels 9 mesos. Has de començar pel peix blanc, ja que és menys gras que el blau. Lluç, gall, llenguado i halibut són excel•lents al principi. Has d'alternar-lo amb la carn, el puré de migdia o bé cuit en petites quantitats a part del puré. Pots fer-li un puré de peix afegint-hi llet, s'ho menjarà més fàcilment ja que notarà el gust de la llet. Li has de donar entre 60 i 70 g de peix aproximadament. El peix es caracteritza perquè és fàcil de digerir i ens aporta proteïnes, minerals i omega-3. I, juntament amb la carn, serà un dels pilars de la seva alimentació a partir d'aquest moment.

En aquesta etapa és important que la criatura noti algunes fibres en el puré, per fer que el pas als sòlids sense triturar sigui menys dràstic. Incita'l a menjar trossets i veuràs com li agrada mastegar i notar les textures pròpies de cada aliment. També hi ajudarà el fet que mengeu tots junts els mateixos aliments; si el teu fill veu que menges peix, voldrà imitar-te i menjar com un "nen gran".

Com es prepara?

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre