{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Quan la criatura faci 9 mesos de vida, només li quedaran dos grups d'aliments per tastar: el peix i l'ou.

En aquest període es tracta de donar-li nous aliments dins dels grups que ja ha tastat, per anar combinant-los en purés o a trossets, cuinats de diferents maneres (sense abusar dels fregits), servits amb presentacions i colors diferents… Podem estimular de mil maneres els sentits del nadó a taula!

Si s'acosta l'estiu i el teu fill està a punt de fer els 9 mesos, ja podrà gaudir de les fruites d'aquesta temporada: la síndria, la mandarina i el meló. Si les hi dónes fresquetes i a trossets, barrejades amb Mi Primer Danone o fins i tot gelades perquè les llepi, seran ideals per hidratar-lo i aportar-li sucre durant el berenar. El raïm és perfecte per menjar-se'l ell solet si peles els grans i els treus les llavors. Aquestes fruites solen durar tot l'estiu i les primeres setmanes de la tardor. Sempre és molt millor donar-li fruita de temporada, ja que la qualitat, el gust i el preu són immillorables.

Un altre grup per complementar és el de la carn; el nen podrà prendre xai i pernil dolç en puré o a trossets. Podràs barrejar-ho amb els purés de verdures, també podràs donar-li un berenar a base d'un bastonet de pa i pernil dolç, etc.

El nadó podrà començar a tastar el primer peix a partir dels 9 mesos. Has de començar pel peix blanc, ja que és menys gras que el blau. Lluç, gall, llenguado i halibut són excel•lents al principi. Has d'alternar-lo amb la carn, el puré de migdia o bé cuit en petites quantitats a part del puré. Pots fer-li un puré de peix afegint-hi llet, s'ho menjarà més fàcilment ja que notarà el gust de la llet. Li has de donar entre 60 i 70 g de peix aproximadament. El peix es caracteritza perquè és fàcil de digerir i ens aporta proteïnes, minerals i omega-3. I, juntament amb la carn, serà un dels pilars de la seva alimentació a partir d'aquest moment.

En aquesta etapa és important que la criatura noti algunes fibres en el puré, per fer que el pas als sòlids sense triturar sigui menys dràstic. Incita'l a menjar trossets i veuràs com li agrada mastegar i notar les textures pròpies de cada aliment. També hi ajudarà el fet que mengeu tots junts els mateixos aliments; si el teu fill veu que menges peix, voldrà imitar-te i menjar com un "nen gran".

Com es prepara?