{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

L'elecció del tipus de lactància és una de les primeres decisions per a les mares. Encara que les associacions infantils com l'OMS, l'Associació Espanyola de Pediatria i l'Associació Americana de Pediatria, entre d'altres, recomanen la lactància materna com la millor opció per alimentar el nadó, la decisió final sempre ha de ser de la mare, que és qui ha d'alimentar-lo. Tot i que la lactància materna, segons els experts, és el millor aliment per al nadó durant els primers mesos de vida, també és cert que no sempre és possible.

Hi ha factors que poden influir en la decisió del tipus de lactància i que ha de tenir en compte la mare abans de decidir quina mena d'alimentació donarà al nadó. N'hi ha de socials, de mèdics i fins i tot d'altres que tenen a veure amb l'estil de vida. Recordem que les dones que treballen poden donar el pit tranquil•lament durant quatre mesos, durant la baixa de maternitat, però després, si han de tornar a la feina, i depenent de l'horari que facin, poden continuar o bé poden decidir donar-li biberó. Cada cas és molt particular i s'ha de respectar al 100 % la decisió de la mare.

Quan dic que la decisió és de la mare és perquè ella és la que pot decidir sobre el seu propi cos. El pare pot donar-li suport, però la decisió de donar lactància materna és molt personal i la mare ha de sentir-se avalada decideixi el que decideixi. Per això, els pares també tenen un paper molt important: el suport a la mare és essencial en la lactància, tant si és materna com artificial.

Els beneficis d'una lactància o l'altra ja es coneixen, hi ha prou estudis que demostren els beneficis de cada una, però l'elecció final l'han de respectar tant la família com els professionals, que han d'acceptar la decisió de cada mare. Cal recordar que quan la lactància materna falla, les llets infantils són una bona alternativa per alimentar el nadó amb tots els nutrients que necessita. A més, el vincle entre mare i fill no només es crea donant el pit, hi ha molts instants al dia per crear aquest vincle emocional entre mare i fill: bressolant-lo, cantant-li, abraçant-lo, mentre li canvies el bolquer, a l'hora del bany o del biberó, etc.

Recordes què et va influir a l'hora de decidir el tipus de lactància per al teu fill? Què li recomanaries, com a mare, a una mare novella que dubta entre una lactància o l'altra?


Font | Organització Mundial de la Salut

 

Com es prepara?