{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Una de les moltes maneres que té la mainada d'expressar el seu enuig és la rebequeria, i el més important és ensenyar-los des del principi que això no funciona, perquè no us faran canviar d'opinió. Hem d'ensenyar als nens que empipar-se és un sentiment normal però que cal controlar.

Consells pràctics per saber reaccionar en cas de rebequeria.

En cas de rebequeria, és important mantenir la calma i donar exemple sense alterar-nos i demostrant que no perdem el control. D'altra banda, és molt productiu alabar la criatura quan aconsegueix controlar-se en una situació en què normalment hauria tingut una mala reacció. Així, podem ensenyar-li que aquesta és la millor manera d'actuar.

Rebequeries per frustració o fatiga

Sovint, els infants fan rebequeries quan se senten frustrats, estan cansats o tenen gana. Aleshores necessiten que els pares els donin suport i els escoltin per ajudar-los a calmar-se i afrontar la situació de la manera més fàcil possible. Parlar amb el nostre fill i demostrar-li que l'entenem l'ajudarà a sentir-se segur i a replantejar la situació. A més, ficar-lo a dormir sempre és una bona opció perquè descansi i es relaxi per oblidar el problema.

Rebequeries per cridar l'atenció

Les criatures moltes vegades utilitzen les enrabiades per sortir-se amb la seva, ploriquegen, piquen de peus… És complicat interrompre una rebequeria una vegada ha començat; hem d'intentar deixar-li espai perquè es calmi una mica. Quan li hagi passat l'empipament i recuperi el control, cal adoptar una actitud amistosa i afectuosa i intentar normalitzar les coses. Això l'ajudarà a adonar-se que és necessari que es calmi per poder-lo escoltar.

Algunes de les enrabiades provocades pel fet de demanar-li que deixi de fer el que està fent es poden evitar si li donem un marge de resposta avisant-lo, per exemple, amb 5 minuts d'antelació. D'aquesta manera tindrà temps d'assimilar què ha de fer i no reaccionar negativament.

Les rebequeries són una reacció normal des que són nadons, i és important que sapiguem transmetre'ls un missatge clar des del principi. Sempre predicant amb l'exemple, hem d'ensenyar-los que les enrabiades són una manera negativa i poc productiva de solucionar els problemes i hem d'estar receptius a qualsevol hora per escoltar-los i saber què els passa.
 

Com es prepara?