{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES
{{freetag}}

Una de les moltes maneres que té la mainada d'expressar el seu enuig és la rebequeria, i el més important és ensenyar-los des del principi que això no funciona, perquè no us faran canviar d'opinió. Hem d'ensenyar als nens que empipar-se és un sentiment normal però que cal controlar.

Consells pràctics per saber reaccionar en cas de rebequeria.

En cas de rebequeria, és important mantenir la calma i donar exemple sense alterar-nos i demostrant que no perdem el control. D'altra banda, és molt productiu alabar la criatura quan aconsegueix controlar-se en una situació en què normalment hauria tingut una mala reacció. Així, podem ensenyar-li que aquesta és la millor manera d'actuar.

Rebequeries per frustració o fatiga

Sovint, els infants fan rebequeries quan se senten frustrats, estan cansats o tenen gana. Aleshores necessiten que els pares els donin suport i els escoltin per ajudar-los a calmar-se i afrontar la situació de la manera més fàcil possible. Parlar amb el nostre fill i demostrar-li que l'entenem l'ajudarà a sentir-se segur i a replantejar la situació. A més, ficar-lo a dormir sempre és una bona opció perquè descansi i es relaxi per oblidar el problema.

Rebequeries per cridar l'atenció

Les criatures moltes vegades utilitzen les enrabiades per sortir-se amb la seva, ploriquegen, piquen de peus… És complicat interrompre una rebequeria una vegada ha començat; hem d'intentar deixar-li espai perquè es calmi una mica. Quan li hagi passat l'empipament i recuperi el control, cal adoptar una actitud amistosa i afectuosa i intentar normalitzar les coses. Això l'ajudarà a adonar-se que és necessari que es calmi per poder-lo escoltar.

Algunes de les enrabiades provocades pel fet de demanar-li que deixi de fer el que està fent es poden evitar si li donem un marge de resposta avisant-lo, per exemple, amb 5 minuts d'antelació. D'aquesta manera tindrà temps d'assimilar què ha de fer i no reaccionar negativament.

Les rebequeries són una reacció normal des que són nadons, i és important que sapiguem transmetre'ls un missatge clar des del principi. Sempre predicant amb l'exemple, hem d'ensenyar-los que les enrabiades són una manera negativa i poc productiva de solucionar els problemes i hem d'estar receptius a qualsevol hora per escoltar-los i saber què els passa.
 

Com es prepara?

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre