{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

A poc a poc la tardor s'acosta i en algunes ciutats ja es comencen a notar canvis sobtats en el temps; per això és molt important que el nostre organisme estigui preparat. Els nens han d'estar encara més preparats i per això és recomanable una bona alimentació i també ingerir totes les vitamines necessàries, particularment durant aquesta època de l'any.


Ara parlarem de les vitamines del grup B i us n'explicarem les funcions i en quins aliments es poden trobar. Són vitamines hidrosolubles, és a dir, que es poden perdre amb el líquid de la cocció o alterar-se amb la temperatura. Bàsicament, estan relacionades amb funcions del metabolisme, ja que són necessàries per a la utilització de l'energia, ajuden en la formació de glòbuls vermells i compleixen una funció immunitària.


Hem de tenir en compte que les vitamines tenen funcions reguladores, ja que participen en la majoria de les reaccions químiques de les diferents funcions del cos. El dèficit d'una determinada vitamina altera les funcions en què aquesta actua com a agent regulador.


Quina funció té i on es troba la vitamina B1 (tiamina)?


La tiamina és necessària perquè l'organisme pugui transformar els hidrats de carboni en energia per al cos, principalment per al sistema nerviós i per al cervell. També és necessària per al funcionament del cor, dels músculs i del sistema nerviós.
Es troba a la llet en pols, als ous, a les carns magres, als llegums, a les nous, a les llavors…


Els productes lactis, la fruita i la verdura no contenen gaire tiamina, però quan es consumeixen en grans quantitats es converteixen en una font important d'aquesta vitamina.


Quina funció té i on es troba la vitamina B2 (riboflavina)?


La riboflavina és necessària per a una pell sana i ajuda a alliberar l'energia a les cèl•lules. Es troba a la llet, al formatge, a la carn, als ous, als cereals integrals, a les hortalisses de fulla verda i als llegums.


Quina funció té i on es troba la vitamina B3 (niacina)?


La niacina participa en l'obtenció d'energia. Els aliments que contenen quantitats importants de niacina són la carn, el peix, els cereals de gra sencer, el llevat de cervesa, els llegums i els cacauets.


Quina funció té i on es troba la vitamina B5 (àcid pantotènic)?


Aquesta vitamina és necessària per al metabolisme de les proteïnes, els greixos i els hidrats de carboni i es troba en gairebé tots els aliments. Abunda en la carn, la verdura, els grans de cereals, els llegums, els ous i la llet.


Quina funció té i on es troba la vitamina B6 (piridoxina)?


La vitamina B6 és essencial per utilitzar les proteïnes i ajuda a un correcte funcionament del sistema nerviós. Es troba a la carn, les hortalisses de fulla verda, els cereals integrals i en fruites com el plàtan.


Quina funció té i on es troba la vitamina B8 (biotina)?


La biotina participa en la formació d'àcids grassos i en la producció d'energia. Són aliments rics en aquesta vitamina: el rovell de l'ou, les hortalisses de fulla verda crues i la llet.


Quina funció té i on es troba la vitamina B9 (àcid fòlic)?


L' àcid fòlic contribueix en la formació dels glòbuls vermells i el desenvolupament i el manteniment de les defenses. Es troba en carns, i també en verdures verdes fosques (espinacs...) i cereals integrals (blat, arròs, blat de moro, etc.).


Quina funció té i on es troba la vitamina B12 (cianocobalamina)?


Aquesta vitamina col•labora en el procés de formació dels glòbuls vermells i en porten la carn, el peix, els ous i la llet.


Algunes d'aquestes vitamines (B1, B5 i B9) també es poden trobar a mi Primer Danone.

 

Com es prepara?