{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

L'alimentació dels nadons els primers mesos de vida és fonamental per garantir el desenvolupament òptim del seu organisme. Per assegurar una aportació de nutrients completa els experts i l'OMS recomanen la llet materna exclusiva fins com a mínim els 6 primers mesos de vida.

La introducció d'aliments en la seva dieta

A partir del mig any de lactància de pit, el nadó necessita més ferro i zinc en l'alimentació. Per això en aquesta nova etapa comença la introducció progressiva dels sòlids en la seva dieta (https://www.danone.es/ca/miprimerdanone/blog-consejos-introduccion-nuevos-alimentos-bebe/). La introducció de la llet de continuació (https://www.danone.es/ca/miprimerdanone/introducir-leche-continuacion/) també comença en aquest moment per complementar purés, farinetes, potets, sucs i cereals. La llet de continuació és recomanada per l'ESPGHAN (Societat Europea de Gastroenterologia, Hepatologia i Nutrició Pediàtrica) i està especialment formulada per cobrir les necessitats nutricionals i fisiològiques del nadó des dels 6 mesos de vida fins a complir els 24 mesos.

Entre els 6 i 24 mesos, els sistemes digestiu i renal del nadó encara són immadurs, de manera que cal que li donem aliments específics i que els introduïm de manera gradual perquè el seu organisme estigui preparat per rebre'ls i digerir-los correctament. Per això, hem d'utilitzar un calendari d'introducció d'aliments per mesos (ENLLAÇ CALENDARI DANONE PDF), per saber quan i com servir-los.

Per què llet de continuació?

La llet de continuació aporta als nadons els nutrients que no cobreixen els purés diaris i que són fonamentals per a un correcte creixement. Està feta a base de llet de vaca però amb uns components que s'assemblen al màxim possible als de la llet materna.

En aquesta etapa és important que el nadó experimenti al màxim amb les textures del menjar i per això hem de jugar a barrejar aliments als purés i també a introduir els lactis amb cullera (https://www.danone.es/ca/miprimerdanone/blog-lacteos-cuchara-bebe/) en els seus menús diaris.

Propietats de la llet de continuació

Per conèixer els beneficis de la llet de continuació (https://www.danone.es/ca/miprimerdanone/leche-de-continuacion/) primer hem d'informar-nos sobre els seus components.

La llet de continuació conté menys proteïnes que la de vaca. Això es deu al fet que la llet de vaca n'aporta en excés i podria afectar el seu sistema renal i digestiu. En canvi, la llet de continuació conté més vitamines i minerals que la de vaca. Els greixos de la llet de continuació són d'origen vegetal, provenen d'olis de soja i gira-sol que proporcionen àcids grassos essencials o, com estableix l'ESPGHAN, els PUFA, recomanats per a un desenvolupament òptim en el lactant, no presents en la llet de vaca.

Com podem donar-li llet de continuació i productes derivats

Per donar al nadó la seva dosi diària de llet de continuació sense que se li faci repetitiva, podem barrejar la llet o els seus derivats (https://www.danone.es/ca/miprimerdanone/blog-leche-continuacion-con-todo/) amb fruites i cereals per fer farinetes variades, sempre tenint en compte que hem d'anar-les espessint de mica en mica perquè el nadó s'acostumi a una textura més sòlida. 

Les primeres vegades podem afegir-hi més quantitat de llet de continuació o de Mi Primer Danone(https://www.danone.es/ca/miprimerdanone/blog-leche-continuacion-miprimerdanone/) per obtenir una textura més líquida i perquè el gust li sigui més familiar, i després afegir-hi fruites més denses, com el plàtan, per donar un toc més cremós a les farinetes i purés.

La llet materna és el millor aliment per al teu fill durant els primers mesos de vida. Danone recomana una dieta variada i equilibrada i un estil de vida saludable.

Com es prepara?