{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES
{{freetag}}

Donar el pit als fills és un dels actes més naturals que existeixen i una de les maneres més sanes d'alimentar-los durant els primers mesos de vida. La llet materna conté els nutrients essencials que el nadó necessita per desenvolupar-se correctament. Els beneficis que aporta al creixement són múltiples, per això l'Organització Mundial de la Salut la recomana fins als sis mesos de vida com a mínim, i és aconsellable continuar fins i tot fins als dos anys. Has decidit donar el pit al teu fill? Fantàstic! Aquí t'expliquem alguns aspectes interessants sobre la llet materna.

La llet materna i la lactància

Composició de la llet materna

La llet materna és l'aliment més complet que podem oferir a un nen els sis primers mesos de vida. Durant aquest temps el nounat no necessita prendre res més, ni tan sols aigua: la llet serà la seva única font d'alimentació.

El calostre

La llet materna es va adaptant a les necessitats del nadó a mesura que creix. A partir del part podem distingir tres tipus de llet materna: el calostre, la llet de transició i la llet madura.

  • El calostre: és la llet que es produeix durant els primers tres o quatre dies després del part. Es tracta d'un líquid groguenc i espès indicat per a les necessitats del nounat. Està compost, principalment, de greix i lactosa en quantitats menors que les altres llets i és ric en proteïnes, vitamines liposolubles (E, A i K), carotens i minerals com el sodi i el zinc.
  • La llet de transició: és la llet que es produeix a partir del quart dia del postpart. Aquest tipus de llet conté més proteïnes, ja que el nen les necessita per desenvolupar-se.
  • La llet madura: està composta d'aigua, proteïnes, hidrats de carboni, greixos, vitamina A, K, E, D i B12, i minerals, com ara calci, fòsfor i ferro. També conté hormones i enzims.

En general, la llet materna té una composició de nutrients similar en totes les etapes, el que varia de manera natural és la quantitat d'aquests nutrients, ja que es va adaptant a poc a poc a les necessitats del nen.

Beneficis de la llet materna

La llet materna és molt favorable tant per al nadó com per a la mare. L'Organització Mundial de la Salut afirma que aporta beneficis a la salut del nen que poden perdurar fins a l'etapa adulta. Així mateix, també és molt bona per a la mare ja que, per exemple, fomenta el vincle entre mare i fill, i a més ajuda a recuperar l'equilibri emocional.

Com veus, els avantatges són múltiples; per tant, si tens l'oportunitat de donar el pit al teu fill, val la pena intentar-ho. D'altra banda, cal tenir en compte que no sempre és possible optar per la lactància materna. En aquest cas no hem de preocupar-nos, ja que la llet de fórmula constitueix una bona alternativa. Has de consultar sempre amb el teu metge o comadrona qualsevol dubte que tinguis sobre l'alimentació del teu fill. A més a més, tingues present que si utilitzes una llet de fórmula, has de seguir les instruccions de l'envàs per preparar-la correctament.

En aquest cas hauràs d'optar per fer biberons per a cada presa. És molt fàcil, es preparen barrejant aigua i llet en pols. Font Vella és una aigua de mineralització feble i sense impureses, indicada per a la preparació d'aliments infantils. Pots utilitzar-la directament sense haver de bullir-la prèviament.

Com es prepara?

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre