{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Les mares de dia són educadores que cuiden els fills mentre els seus pares treballen. Fins i tot hi ha una Associació mare de dia, que ens explica el funcionament d'aquesta activitat.

Segons aquesta associació, aquestes educadores són professionals que ofereixen, al seu propi domicili, un servei d'atenció i cura als nens de 0-3 anys, en grups molt reduïts de 3 a 4 nens, segons les condicions de la llar i l'edat dels petits.

És una activitat que és present a gairebé tot Europa, reconeguda oficialment i recolzada financerament pels estats europeus. A Espanya, per ara no existeix cap titulació, però les actuals mares de dia tenen formacions diverses: tècnic superior en educació infantil, psicologia infantil, pedagogia, magisteri infantil, pedagogia Waldorf, etc. A més, per mitjà de l'associació s'organitzen cursos sobre temes relacionats amb aquesta etapa del petit de 0-3 anys per anar ampliant i focalitzant la formació d'aquestes mares de dia.

Aquestes mares ofereixen un horari d'un màxim de 8 h diàries, amb servei de menjador i d'atenció a les migdiades que el nen necessita, perquè els pares puguin conciliar la cura del petit amb la seva vida laboral.

Segons la presidenta de l'associació, s'aconsella que la mare de dia sigui mare, però que els seus fills ja hagin crescut perquè ella ja hagi madurat com a mare i educadora.

Les mares de dia també deixen temps al petit per al joc lliure, ja que és una activitat fonamental en el desenvolupament de l'ésser humà.  Elles s'encarreguen de crear una atmosfera familiar i relaxada on el nen pugui moure's, jugar i fer accions que surtin de si mateix, ja que el moviment propi i el joc lliure són essencials en aquesta etapa.

A casa de la mare de dia

Al principi es començarà amb una fase d'adaptació que durarà el temps que el nen necessiti.

Durant aquesta etapa, la mama, el papa o l'àvia aniran amb el petit i tots dos s'estaran plegats a casa seva durant unes hores. Amb el pas dels dies, aquest temps s'anirà reduint, a mesura que el nen es vagi adaptant al nou entorn.

Després de dues o tres setmanes, el petit ja haurà creat nous vincles i se sentirà com a casa; per tant, haurà arribat el moment que els papes i/o l'àvia el deixin sol a casa de la mare de dia juntament amb els altres nens.

De tota manera, tampoc no es quedarà a fer la migdiada després de dinar fins que realment estigui convençut i confiat, perquè no es posi a plorar.
 

Com es prepara?