{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Quan parlem de massatges per a nadons no només hem de pensar en el benefici que aporten al més petit de la casa, sinó que l'estona que dediquem a aquest intercanvi de sensacions és un moment molt confortable tant per als pares com per a ells. Perquè el massatge no només és un benefici fisiològic, sinó que les carícies, les sensacions i les emocions reforcen el vincle que es crea entre la mare i el nadó o entre el pare i el nadó.

El massatge per a nadons estimula el sistema emocional, fins al punt que es crea un ambient de seguretat, de confiança i de relaxació de què es beneficiarà tant el nadó com els pares. Això és perquè per al nadó el massatge suposa una estona de contacte, de carícies i de benestar que es traduirà en somriures i mirades que reconfortaran els seus pares.  

Així, doncs, el massatge li proporcionarà beneficis emocionals importants, però també físics. Segons l'Associació Espanyola de Massatge Infantil, un massatge serveix per enfortir el sistema immunològic del nadó, i també per relaxar el sistema muscular, ajudar-lo a alleujar els gasos, reduir l'estrès, afavorir la circulació, estrènyer vincles afectius, alliberar tensions i relaxar el nounat, entre molts altres beneficis.

Però si ens aturem a pensar què aporta als pares de la criatura, podem dir que el temps dedicat al massatge es converteix en "el moment" exclusiu per al nounat, en què es reforcen llaços afectius, es relaxa, intercanviem sensacions i interaccionem amb ell. D'aquesta manera, la resposta positiva de l'infant eleva l'autoestima, l'autoconfiança i referma uns lligams molt importants per a la relació entre pares i fills en el futur.  

Podríem dir que l'estona del massatge és un moment únic que pot servir per deixar de banda les preocupacions i que ens ajudarà a gaudir del nadó, alleujar tensions i permetre que els pares adquirim més confiança en la manera de tractar-lo. Així, doncs, el massatge ajuda la criatura i és una font d'estímuls positius, tant físics com psicològics. Què sents quan li fas massatges al teu fill?

Com es prepara?