{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

 • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

 • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

La matronatació no són classes perquè els nadons aprenguin a nedar, entre altres coses, perquè no és fins aproximadament els quatre anys d'edat que l'aparell locomotor està prou desenvolupat per nedar. La matronatació és una activitat que busca l'estimulació aquàtica del nadó per mitjà d'una sèrie de jocs que li permeten d'aprendre a flotar i a moure's per l'aigua amb l'ajuda dels seus pares.


En aquest mètode és fonamental el paper del pare o de la mare dins l'aigua. Mitjançant l'orientació tècnica del professor encarregat de l'activitat, els pares participen en l'aventura aquàtica del seu nadó. A més, aquest contacte reforça el vincle inicial entre els progenitors i el nadó, que viuen una experiència original, única i irrepetible.


L'edat perquè els nadons comencin a donar classes de matronatació no està clarament definida. El que recomanen els experts és que s'esperi fins que el nadó tingui quatre mesos, ja que és a aquesta edat que acaba de madurar el seu sistema immunològic, i el risc de patir otitis o de refredar-se és menor.


Beneficis que aporta la natació als nadons:

 

 • Desenvolupament psicomotor: El nadó que encara no camina troba a l'aigua la possibilitat de moure's tridimensionalment, amb una llibertat i continuïtat de moviments molt més gran. De molt petits comencen a tenir nocions de desplaçament i de distància d'una gran riquesa i sensibilitat, cosa que redundarà en més coordinació motriu.
 • Enfortiment del sistema cardiorespiratori: La natació enforteix el cor i els pulmons. Gràcies al treball respiratori que es fa a l'aigua, s'augmenta l'eficiència en l'oxigenació i el trasllat de la sang.
 • Ajuda el sistema immunològic.
 • Augmenta el coeficient intel•lectual: Està demostrat que els nadons que han fet natació en els 2 primers anys de vida desenvolupen una percepció més gran del món que els envolta, amb la qual cosa ja estan aprenent a ser més creatius i observadors. L'aigua estimula la capacitat de joc del nen i aquest fet repercuteix molt positivament en aprenentatges futurs.
 • Millora i reforça la relació afectiva i cognitiva entre nadó-mare-pare: La realització d'un programa aquàtic per a un nadó el portarà, juntament amb els seus pares, a compartir situacions riques i profundes que d'una altra manera no es produirien, perquè s'ajunten les reaccions innates i instintives del nadó amb les pròpies vivències que genera la pràctica de la natació, que sens dubte ajudaran al coneixement mutu i alimentaran l'amor i l'orgull de la mare i el pare.
 • Inicia la socialització sense traumes en un ambient lúdic i recreatiu: Es desenvolupen com a persones en el seu entorn d'una forma natural. La convivència a la piscina amb altres nens l'ajudarà a relacionar-se millor i, a més, aprendrà a compartir i a fer activitats juntament amb altres persones. El nen guanya més confiança per comunicar-se i desenvolupar-se en grup, ja que estarà en contacte constant amb instructors i nens.
 • Desenvolupa les habilitats vitals de supervivència. Un exemple d'això és aprendre a girar-se sobre l'esquena i a flotar si cau a l'aigua.
 • Ajuda el nadó a relaxar-se.
 • Ajuda el nadó a sentir-se més segur.


La meva experiència personal va ser boníssima. El divendres 16, a les 16.15 h, vam entrar a la piscina amb tot el nostre equip posat, hahaha. La María ho mirava tot i veia la canalla plorar, i ella em mirava, però res... Vam ser les primeres a fer la volta a la plaça, vam tocar l'aigua amb les manetes, ens vam mullar i al final ens hi vam ficar… La María va gaudir molt amb els xurros, les pilotes… La seva profe ja li va posar un sobrenom. Li diu "La meva princeseta", hahahaha


Bé, noies, com ja sabeu, marxo de vacances aquesta setmana a veure la família i torno el dilluns 26… però abans d'anar-me'n us volia deixar la meva experiència que a la tornada us detallaré millor… I el que dèiem, noies, cuideu-vos! Us trobaré a faltar aquests dies… Un petó Miss Agost.

Com es prepara?