{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}



TEMES

Durant l’embaràs, moltes mares ens preguntem si podrem donar el pit als nostres fills, si tindrem prou llet i si podem fer alguna cosa per produir-ne més. Molts d’aquests dubtes en relació amb la lactància materna es resolen quan coneixem el mecanisme de producció de la llet materna.

La succió del nadó és l’inici de tot

La succió del nadó estimula les terminacions nervioses de l’arèola mamària, que envien un missatge al cervell, concretament a la hipòfisi, que immediatament allibera una hormona anomenada prolactina i una mica més tard l’oxitocina, una altra hormona.

La prolactina estimula la formació de llet

La prolactina arriba als alvèols mamaris i estimula les cèl·lules responsables de produir la llet.

L’oxitocina permet la sortida de la llet

Posteriorment, l’oxitocina contrau aquestes cèl·lules i obliga la llet a sortir i a viatjar a través dels conductes cap als orificis del mugró. La llet materna s’allibera quan el nadó xucla el mugró.

La producció de llet ve determinada per la freqüència de la succió i el buidatge del pit. Com més temps de succió, més producció de prolactina i, per tant, més llet.

Com es prepara?