{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

El berenar té un paper molt important en l'alimentació del nadó, ja que a mitja tarda necessita líquid i energia per continuar actiu, jugant i aprenent coses. El berenar perfecte ha d'aportar-li un 15 % de l'aportació energètica diària. És un moment del dia que pots aprofitar per ensenyar bons hàbits i educació a taula al teu fill. Per això és fonamental que estableixis una pauta diària pel que fa al lloc i l'hora del berenar. Cal tenir en compte que la criatura no ha d'estar gaires hores sense menjar res, ja que el seu aparell digestiu està en plena formació.


El berenar del nadó s'ha de compondre d'algun lacti que ajudi a cobrir les seves necessitats de calci, cereals que li aportin fibra (amb gluten o sense) i una o més fruites. Els aliments dels berenars poden variar segons el que hagi menjat durant el dia o si ha menjat poc o molt per dinar. A priori s'aconsella que per berenar prenguin peces de fruita variades, ja que aporten moltes vitamines, fibra i pocs greixos, a més de sucres simples que s'absorbeixen fàcilment.


El nadó s'ha d'acostumar a prendre potets, farinetes i purés variats per a un berenar sa; ha d'estar predisposat a tastar tota mena d'aliments i textures. Per això, pots alternar-los amb ingredients com cereals, pa, bastonets, galetes, Mi Primer Danone i llet materna o llet de continuació. Barrejant aliments en diferents proporcions podràs jugar a crear farinetes més o menys espesses i amb gustos diferents.


Per incloure un lacti al berenar, pots triturar la fruita amb llet materna o de continuació per aconseguir una textura més clara, o amb Mi Primer Danone per obtenir una textura més cremosa. Si optes per un berenar a base de cereals, pots jugar amb galetes triturades o algun tipus de cereal, amb llet o iogurt infantil.


El nadó pot prendre fins a dos Mi Primer Danone al dia, així que podrà donar-te molt joc en els àpats. Mi Primer Danone està formulat a partir de llet de continuació i la seva textura cremosa et donarà mil idees per preparar-lo juntament amb altres ingredients. Amb cereals, amb fruita o fins i tot sol, al teu fill li encantarà i li donarà energia per a la resta de la tarda.


La presentació del berenar jugarà molt a favor teu, ja que, si li dónes la fruita en diferents formats, no s'avorrirà de prendre sempre el mateix. Pots fer-li batuts de fruita i servir-los en copes de plàstic amb una canyeta i una rodanxa de fruita com si es tractés d'un còctel, pintxos (de plàstic) de fruita talladeta a daus, mousse de Mi Primer Danone i plàtan… Imaginació al poder! Fes que cada berenar sigui ben vistós i bo per al teu fill!

Com es prepara?