{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

El sopar del nadó és l'àpat més tranquil del dia. Després d'una jornada de jocs i diversió a l'escola bressol, toca un bany relaxant i un bon sopar per preparar-se per dormir durant tota la nit. L'hora del sopar ha de ser sempre la mateixa, perquè la criatura s'adapti a unes rutines horàries concretes que s'ajustin als seus àpats i a la seva migdiada.


Hem de deixar passar temps entre el sopar i l'hora d'anar a dormir, perquè s'adormi sense estar a mitja digestió. El tipus de sopar dependrà de l'edat de la criatura; si encara té entre 9 i 10 mesos, normalment prendrà cereals amb llet materna o llet de continuació perquè li aporti calci i fibra alhora.


Si el nadó ja és gran, un sopar ideal seria a base d'una sopa calentona o un puré de verdures i carn o bé peix. Per triar els ingredients dels purés hem de tenir en compte què ha menjat durant el dia per no repetir aliments. Així, doncs, hem de donar-li carn o peix segons el que hagi menjat per dinar. El sopar ha de ser lleuger i fàcil de pair però alhora nutritiu.


Generalment, la fècula i les hortalisses, crues o cuites, són una opció ideal per combinar en purés, sobretot de nit, ja que són fàcils de pair. També l'arròs, la pasta i els cereals o el pa poden donar-te joc a l'hora de fer purés o sopes variades, ja que l'atipen i faciliten el son. Aposta per llegums si vols variar el menú del nadó. A més, li aporten proteïnes, o sigui que no convé recarregar-los amb carn o peix.


Amb les postres pots anar alternant amb una o dues peces de fruita o bé un Mi Primer Danone segons el que hagi pres per esmorzar, dinar i berenar. Mi Primer Danone li aportarà tot el calci, les vitamines i els minerals que té la llet de continuació i, a més, podràs barrejar-ho amb fruita o cereals per jugar amb textures i gustos més variats. El teu fill pot prendre d'un a dos Mi Primer Danone al dia i, a més, està especialment formulat per complementar els àpats dels nadons d'entre 6 i 12 mesos. Cobrirà les seves necessitats nutricionals diàries i, a més a més, les criatures el troben deliciós. No oblidis que la seva textura permet que l'infant se'l prengui tot solet amb la seva cullera, i és molt positiu estimular-lo a l'hora dels àpats.

Com es prepara?