{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES
{{freetag}}

Tot i que els beneficis de la música per als nadons (ENLLAÇ A L'APUNT) han estat estudiats per molts experts, també és cert que no tots els tipus de música causen els mateixos efectes en el nadó. Les melodies molt ràpides i irregulars només aconseguiran posar-lo nerviós. El tipus de música que estimula més les facultats físiques i mentals del nadó és la música clàssica.Aquesta música es caracteritza per una melodia principal regular i simètrica, i la composició normalment és de 8 compassos.


Com que és una melodia pausada, el nadó sent el ritme com si es tractés dels batecs del cor de la mare. El ritme lent el relaxa i facilita el son, tant de dia com de nit. Et costarà menys que s'adormi si crees un ambient tranquil i el teu nadó escolta de fons alguna composició clàssica.


Si no saps quines cançons posar-li, a Internet hi trobaràs centenars de vídeos i cançons buscant per termes com "música relaxant per a nadons" o "música clàssica nadons". Si no, pots buscar els compositors més recomanats pels experts, com Mozart, Vivaldi, Beethoven, Bach o Txaikovski.


Don Campbell, mestre, músic i autor de "L'efecte Mozart", va afirmar que la millor música per a la mainada era la de Mozart, ja que "és pura, simple i, al seu torn, tan misteriosa i accessible que estimula les neurones en creixement".  Com a exemples de cançons de Mozart per estimular els infants podríem esmentar la Sonata per a piano en Re major K448, Primer moviment i la Sonata per a piano núm. 11, K 331, III Alla turca.


Actualment, també hi ha compositors que creen cançons especialment per a embarassades i nadons (gestants i nadons). És el cas de Guillermo Cazenave, un reconegut compositor internacional que va introduir la "Musicoembriologia"’ durant els anys vuitanta. La seva peça s'anomena Olas de Amor (https://www.youtube.com/user/danonecanal). De fet, si navegues una mica per Internet, de seguida trobaràs plataformes dedicades a embarassades i mares, que ofereixen cançons específiques per a nadons i que et pots descarregar per pocs diners.


Anima't a navegar una mica per Internet o a aconseguir algun CD de música clàssica. Segur que notes avenços en el teu fill, tant en l'aspecte psicomotor com en el psicològic!

Com es prepara?

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre