{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Tot i que els beneficis de la música per als nadons (ENLLAÇ A L'APUNT) han estat estudiats per molts experts, també és cert que no tots els tipus de música causen els mateixos efectes en el nadó. Les melodies molt ràpides i irregulars només aconseguiran posar-lo nerviós. El tipus de música que estimula més les facultats físiques i mentals del nadó és la música clàssica.Aquesta música es caracteritza per una melodia principal regular i simètrica, i la composició normalment és de 8 compassos.


Com que és una melodia pausada, el nadó sent el ritme com si es tractés dels batecs del cor de la mare. El ritme lent el relaxa i facilita el son, tant de dia com de nit. Et costarà menys que s'adormi si crees un ambient tranquil i el teu nadó escolta de fons alguna composició clàssica.


Si no saps quines cançons posar-li, a Internet hi trobaràs centenars de vídeos i cançons buscant per termes com "música relaxant per a nadons" o "música clàssica nadons". Si no, pots buscar els compositors més recomanats pels experts, com Mozart, Vivaldi, Beethoven, Bach o Txaikovski.


Don Campbell, mestre, músic i autor de "L'efecte Mozart", va afirmar que la millor música per a la mainada era la de Mozart, ja que "és pura, simple i, al seu torn, tan misteriosa i accessible que estimula les neurones en creixement".  Com a exemples de cançons de Mozart per estimular els infants podríem esmentar la Sonata per a piano en Re major K448, Primer moviment i la Sonata per a piano núm. 11, K 331, III Alla turca.


Actualment, també hi ha compositors que creen cançons especialment per a embarassades i nadons (gestants i nadons). És el cas de Guillermo Cazenave, un reconegut compositor internacional que va introduir la "Musicoembriologia"’ durant els anys vuitanta. La seva peça s'anomena Olas de Amor (https://www.youtube.com/user/danonecanal). De fet, si navegues una mica per Internet, de seguida trobaràs plataformes dedicades a embarassades i mares, que ofereixen cançons específiques per a nadons i que et pots descarregar per pocs diners.


Anima't a navegar una mica per Internet o a aconseguir algun CD de música clàssica. Segur que notes avenços en el teu fill, tant en l'aspecte psicomotor com en el psicològic!

Com es prepara?