{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Nom llarg o curt? Senzill o més elaborat? Aquestes i moltes altres preguntes preocupen els pares quan han de tenir un nadó. Quin nom de nena triem? És millor posar-li el nom de l’àvia, un nom bíblic amb significat o un nom estranger? És una decisió que no es pot prendre a la lleugera, al capdavall el nom acompanya la persona durant tota la seva vida.

Per això et presentem una selecció de noms de nena! Si et trobes en aquest moment d’indecisió, et podem ajudar a triar el nom adequat per a la teva filla.

Noms de nena originals

Tiare

Tiare és un nom d’origen hindú que vol dir “flor”. És un nom amb molta personalitat i és molt original. Tiare és un nom especial per a nenes sensibles i creatives.

Sira

El significat de Sira és “deessa de la nit i de les aigües” i té origen sirià. També és el nom d’una deessa cèltica, la deessa de les aigües. És un nom mitològic carregat de molt significat, apte per a les més lluitadores.

Lluna

Lluna és un nom que té l’origen en l’univers. És un nom misteriós! La principal característica de les dones que es diuen així és que són imaginatives i que tenen un gran potencial artístic.

Vera

És un nom d’origen llatí que vol dir “autèntica”. Però també pot procedir del rus. En aquest cas vol dir “dona amb fe” o simplement “fe”.Aquest nom evoca dolçor i senzillesa, tot i que és exòtic i una mica místic.

Inaya

Aquest nom té dos possibles orígens i, per tant, dos significats. Si tenim en compte la seva procedència àrab vol dir “amable i bondadosa”. Però si ens fixem en el seu origen africà, significa “prudent” en llengua suahili.

Noms de nena tradicionals

Maria

És un nom bíblic d’origen hebreu. Pel que fa al significat, es presta a molt debat, però es considera que equival a “eminent o excelsa”. Té un component religiós, i per això moltes dones l’incorporen com a nom principal o secundari.

Cristina

Té un origen grec i vol dir “la fidel seguidora de Crist”. Un altre nom amb alt component religiós. Es va posar de moda durant l’època de les croades. Moltes dones de la noblesa es diuen així per la seva importància religiosa.

Llúcia

Llúcia, com indica el nom, significa llum. En l’antiguitat se solia utilitzar per anomenar les nenes que naixien a l’alba, en clarejar, quan despunten els primers rajos de llum.

Clàudia

El significat d’aquest nom d’origen llatí és “dona que camina amb dificultat”. És un nom que comporta intrínseca la bondat i l’honradesa. Prové de la família grega dels claudis.

Margarida

El significat més popular d’aquest nom d’origen grec és “perla”, però també s’admet “la que és bufona com una perla" o “la que amaga la seva bellesa”. Deriva remotament del persa, en què significava “criatura de llum”.

Noms de nena espanyols

Carme

És un nom amb molta tradició espanyola. Pel que fa al seu origen, prové de dos idiomes diferents. Del llatí, i significa “música” o “poema”, mentre que la traducció de l’hebreu és “el jardí de Déu”.

Rosa

Rosa vol dir “bonica com la flor d’un roser”. És un nom d’origen llatí, i es caracteritza per la seva delicadesa i suavitat. També pot tenir una procedència grega, ja que així s’anomenava la deessa de les flors.

Macarena

L’origen d’aquest nom pot procedir de dos punts diferents. En primer lloc, del grec, en aquest cas significaria “contenta, feliç”. Tot i que hi ha evidències clares que l’origen és andalús, i que deriva del barri de Sevilla amb aquest mateix nom.

Almudena

Aquest nom prové de l’àrab Almudanya, però Almudena és la variant espanyola. Significa “ciutadella”. Té un nom amb molta tradició espanyola, ja que la Mare de Déu de l’Almudena és la patrona de la ciutat de Madrid.

Rocío

Té origen andalús i significa “la dona refrescant”, altres traduccions suggereixen que també podria voler dir “la dona graciosa”. És un nom amb molt significat i tradició espanyola.

Noms de nena curts

Anna

Anna és un nom d’origen hebreu, per això té molta relació amb la Bíblia: Anna era el nom de la mare de Maria. Anna vol dir “beneïda” o “dona amb gràcia”, i fa referència a la compassió, la benedicció i la beneficència.

Sara

El significat d’aquest nom és una traducció literal, ja que Sara en hebreu significa “princesa”. És un nom curt però amb molt caràcter i significat. També apareix en el Gènesi de la Bíblia: així s’anomenava la dona d’Abraham.

Eva

Eva vol dir en hebreu “font de vida”. És un nom que es va popularitzar molt en l’edat mitjana, ja que pel seu significat es pensava les dones que s’anomenaven així vivien més temps. És un nom que inspira confiança i té una intensa personalitat.

Llum

L’origen d’aquest nom és llatí i vol dir “la que aporta claredat”. En algunes cultures com l’alemanya és un nom que també es posa als homes. L’originalitat i la creativitat són trets que destaquen en les persones amb aquest nom.

Mar

Aquest nom és d’origen espanyol i fa referència a Nostra Senyora del Mar. Durant els setanta Maria del Mar va ser un nom que es va popularitzar molt, però amb el temps ha acabat derivant únicament en Mar. Aquest nom fa referència a la veneració pels mars i els oceans.

Què t’han semblat aquests noms de nena? Estàs preparada per ser mare i veure finalment la carona del teu nadó? Danone et pot ajudar en cada etapa de la seva vida per fer-t’ho una mica més fàcil quant a la seva alimentació. Mi Primer Danone és un lacti fresc infantil ideal per als més petits, ja que els aporta els nutrients necessaris durant aquesta etapa: calci, vitamina A, minerals i àcids grassos essencials. Una bona manera d’introduir un altre tipus d’aliments a la seva dieta a partir dels sis mesos.

Com es prepara?