{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

La tria del nom d'un fill no és un assumpte per decidir alegrement. Més enllà de seguir una tradició i posar-li al nadó el nom d'algun familiar, hi ha aspectes com l'origen del nom, el significat o la combinació harmoniosa de nom i cognom, que poden influir enormement.

Si esteu perduts amb aquesta decisió tan important, aquesta llista de noms de nen t'ajudarà a aclarir-te les idees i triar el millor per al vostre fill.

Noms de nens originals

Fes un pas endavant i experimenta amb noms poc comuns. Cada vegada se senten noms més divertits, carregats de significat i, sobretot, únics. Una de les pràctiques més comunes per trobar aquesta classe de noms és recórrer a la ficció. Personatges de cinema, del món del còmic o mitològics poden ajudar-te a trobar noms ben originals. Nosaltres et proposem aquests:

Orió

Encara que l'hagis sentit poc, aquest nom prové de la mitologia grega. Orió era un caçador que va morir víctima d'una fletxa disparada per la deessa Àrtemis. Un cop mort va aparèixer al cel la constel·lació d'Orió. Segur que has sentit a parlar del cinturó d'Orió. Les tres estrelles que el formen han estat estudiades durant segles i coincideixen amb les coordenades exactes de les piràmides de Gizeh.

Vikram

Aquest nom d'origen hindú significa "vencedor". L'avantatge d'aquesta classe de noms és que a més a més de ser poc comuns, estan carregats de significat i són molt sonors. Si decideixes posar-li Vikram, segur que serà un nen fort i lluitador.

Aureli

D'origen llatí, aquest nom significa "daurat". Més d'un emperador romà el triava per augmentar la grandiositat del seu càrrec. Antigament es posava sovint i ara, després d'uns anys en desús, es torna a sentir.

Adriel

Significa "ramat de Déu" i és un nom d'origen hebreu. La musicalitat d'aquest nom fa que combini a la perfecció amb tots els cognoms, a més de ser senzill, curt i molt poc comú.

Yeray

És un nom guanxe molt popular a les illes Canàries. Significa "gran" i encara que al començament no era un nom propi, cada vegada es posa més.

Noms bonics per a nens

Tristany

És el nom del protagonista de la llegenda germànica Tristany i Isolda, traslladada a la poesia, la pintura o el cinema moltíssimes vegades. Va ser un dels primers herois de la literatura. El nom de Tristany va tornar a estar de moda al segle XVIII, amb l'auge del Romanticisme.

Oliver

Igual que el nom d'Olívia, Oliver és d'origen francès i el seu significat està relacionat amb l'olivera. Aquest nom també està associat a un heroi medieval. La influència de Charles Dickens va fer que al segle XIX es popularitzés a Europa a causa de l'èxit de la seva obra Oliver Twist.

Marco

Era un nom molt utilitzat en l'antic imperi romà. El seu veritable origen està relacionat amb el déu Mart, deïtat de la guerra, que va esdevenir un dels preferits dels romans gràcies al seu temperament i enginy.

Ander

Un nom d'origen basc, la sonoritat i la senzillesa d'aquest nom han fet que la seva popularitat augmenti considerablement els últims anys. Vol dir "home/masculí", ja que comparteix arrel amb el nom Andreu, d'arrel grega.

Enzo

Tot i que l'arrel és germana, Enzo és la versió italiana del nom Henry. L'última dècada s'ha posat molt de moda entre els pares joves a causa de diverses estrelles del futbol que han decidit posar als fills aquest nom.

Noms de nen curts

Marc

Comparteix arrel i significat amb Marco, però aquesta versió més curta és popular al nord d'Europa. Senzill i desenfadat, Marc és un nom que cada vegada està adquirint més popularitat.

Èric

Un nom d'origen nòrdic, Èric significa "príncep, poderós, etern". Es pot escriure de moltes maneres, com per exemple, "Erik". Diversos reis noruecs s'anomenaven així.

Izan

Encara que no ho creguis, és un nom bíblic. Pot ser que et soni més la versió anglosaxona, Ethan. D'altra banda, la versió castellanitzada, Izan, és un nom molt popular a les zones del nord d'Espanya. Vol dir "constància".

Iker

S'ha convertit en un dels noms més populars. En els últims anys tant pares com mares han considerat aquest nom d'origen basc una bona opció, a causa de la seva sonoritat i sobretot la seva brevetat.

Leo

També popularitzat els últims anys, aquest nom diminutiu de Leonardo, ja s'accepta com a tal, és a dir, pots posar al teu fill Leo i estalviar-te més síl·labes i complicacions.

Què t'han semblat aquests noms? Estàs preparada per ser mare i veure finalment la carona del teu nadó? Danone et pot ajudar en cada etapa de la seva vida per fer-t'ho una mica més fàcil quant a la seva alimentació. Mi Primer Danone és un làctic fresc infantil pensat per als més petits, ja que els aporta els nutrients necessaris durant aquesta etapa: calci, vitamina A, minerals i àcids grassos essencials. Una bona manera d'introduir un altre tipus d'aliments a la seva dieta a partir dels sis mesos.

Com es prepara?