{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

En l'atenció dels nadons bessons i que a més han nascut gairebé a terme s'ha de tenir en compte la necessitat que els nounats continuïn el màxim temps possible al costat de la mare i el pare per facilitar la lactància materna. A més, és important que els nadons passin a mans dels pares ja dins del centre on ha tingut lloc el part, perquè tinguin el suport dels professionals, que puguin ajudar-los a adaptar-se a aquesta nova situació i donar-los confiança en si mateixos en l'atenció de les criatures.


Com que durant els primers moments després del part la mare està cansada, l'ajuda del pare i altres familiars serà essencial per tenir cura dels nadons. De manera que s'ha de donar suport a la mare i deixar-la que descansi. En cas que els nadons hagin nascut abans de temps, és a dir, que es tracti de nadons prematurs, el mètode cangur pot ajudar a establir el vincle amb els pares, sobretot amb la mare. Això és perquè el mètode cangur, un mètode que consisteix a proporcionar al nadó el contacte pell amb pell, afavoreix la lactància materna, la maduració dels nadons i els ajuda a guanyar pes. A més, permet que els pares s'impliquin directament en les atencions del nadó des del primer moment i fa que puguin conèixer-los i cuidar-los encara que s'estiguin uns dies a l'hospital.    


Cal recordar que per més que vinguin dos nadons de cop, la lactància materna és possible. El primer consell és que quan els nadons acaben de néixer, la lactància sigui a demanda, al ritme de cada nadó. Però, a poc a poc, es pot aconseguir que els nadons s'adaptin al mateix ritme en les preses. En aquest cas, hi ha diferents postures que ajuden a facilitar la lactància materna de dos nadons a la vegada, com per exemple la "postura encreuada", la posició "doble rugbi", "posició mixta", etc. No obstant això, tot i que la lactància materna és la més recomanada per als nadons, si una mare no pot, la lactància artificial també és una opció. És important que la mare estigui tranquil•la, ben assessorada i que compti amb el suport dels professionals i els familiars.  


Quan els nadons creixen, s'ha de respectar la manera de ser de cada un, perquè cada nadó és diferent, té els seus propis sentiments i el seu propi caràcter. Per això, és recomanable evitar les comparacions entre ells, evitar vestir-los exactament igual o fins i tot evitar que tinguin joguines idèntiques. Que hagin nascut bessons no vol dir que la seva manera de ser sigui exactament igual, i tractar-los de manera individualitzada els ajuda a créixer amb seguretat i sense dependre excessiva del germanet.


Cal recordar que, encara que siguin dos nadons, s'ha d'intentar que passegin cada dia si el temps ho permet, ja que passejar relaxa la mare i afavoreix que els nadons rebin les vitamines del sol que necessiten, els entreté, veuen el món que els envolta i els ajuda a establir rutines. Has tingut bessonada? Quins altres consells hi afegiries?


Font | http://www.aepap.org/  

Com es prepara?