{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

S'ha de protegir la pell del nadó sempre, però sobretot a l'estiu, que és quan els raigs ultraviolats són més forts. A més de protegir-lo del sol, cal tenir en compte que la pell del nadó és més delicada i fina que la pell d'un adult, i per això és important tant la higiene de les mans de la persona que el cuida com la qualitat de tot el que li apliquem a la pell. Han de ser productes específics per a ells, ja que la seva pell és molt permeable.


En el cas del sol, per protegir els nens dels raigs ultraviolats hi ha cremes solars, però és important tenir en compte que per als menors de sis mesos els pediatres no solen recomanar fer servir cremes solars perquè podrien irritar-li la pell, molt delicada. Per tant, la millor manera de protegir-los del sol és evitant que els afecti directament, és a dir, hem d'evitar les hores de sol més perjudicials, buscar ombres, casquets, para-sols i sobretot posar-los roba lleugera per evitar que suïn i perquè estiguin frescos.


Cal recordar que els nens de més de sis mesos sí que han de portar una crema protectora adequada a la seva edat, però, encara que vagin amb la crema posada, no els hem d'exposar directament al sol i no han d'estar mai sota els rajos solars sense el casquet o fora del para-sol. D'altra banda, hi ha altres maneres de cuidar la pell del nadó, com per exemple mantenir-lo hidratat, controlar la temperatura, la seva alimentació o protegir-lo dels molestos mosquits o insectes voladors.


En relació amb el tema de mosquits, no hem d'aplicar-los a la pell productes repel•lents antiinsectes voladors; hi ha altres maneres molt més pràctiques i segures per al nadó que evitaran que s'hi acostin els mosquits o les abelles. Són els repel•lents en forma de polseres o aparells d'ultrasons que es col•loquen a prop del nadó, però mai a la mà, per tal d'evitar que se'ls puguin posar a la boca. Un dels millors repel•lents són les polseres, que deixen anar una olor característica i molt molesta per a aquests insectes.


Tot i que constantment es publiquen consells per protegir del sol els nens, segur que no hi ha cap consell millor que el que dóna una mare a una altra. T'agradaria compartir quina és la teva manera de protegir la pell del teu nadó?


Font | enfamilia.aeped.es

Com es prepara?