{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Els nadons, després d'alimentar-se exclusivament de llet materna o de fórmula durant 6 mesos, ja poden començar a diversificar la seva dieta amb aliments sòlids i amb un tipus de llet adaptada per a aquest període tan important en la seva alimentació.

En aquest moment és quan el terme "llet de continuació" esdevé important per a qualsevol mare i és llavors també quan sorgeixen els primers dubtes sobre si la millor opció és mantenir el pit, passar-se a la llet de vaca o apostar per la llet de continuació.

La veritat és que hi ha moltes opinions diferents sobre si la necessitat de prendre llet de continuació és real i, de la mateixa manera que hi ha pediatres que la recomanen, també n'hi ha que defensen la idea que a partir dels 6 mesos ja es pot introduir la llet de vaca en la dieta del nadó.

L'alimentació ideal per al lactant és la llet materna. En cas que no sigui possible o resulti insuficient, és el pediatre qui pot aconsellar millor sobre el tipus de llet per a lactants que cal utilitzar.

El desenvolupament del nadó durant els primers 2 anys de vida

Malgrat la varietat d'arguments que hi ha respecte a aquest tema, per constatar que la llet de continuació ajuda en l'etapa intermèdia entre la presa de llet exclusiva i l'alimentació infantil hem de pensar en els canvis i l'evolució que viu el nounat durant els dos primers anys de vida.

Dels 6 als 24 mesos, l'alimentació del nadó serà clau per garantir un creixement i desenvolupament saludables. Durant els dos primers anys de l'infant, el seu aparell digestiu, excretor i el seu sistema nerviós maduren a un ritme accelerat i el cos creix molt de pressa. De fet, multiplicarà la talla per dos i el pes per quatre. Finalment, però també molt important: desenvoluparà les principals habilitats cognitives i de relació amb l'exterior. En tot aquest entorn de progrés constant l'alimentació hi té un paper fonamental que es reflectirà no només en el dia a dia de la criatura sinó també a llarg termini, en la infantesa i posteriorment en l'edat adulta.

Per què llet de continuació?

I què hi té a veure tot això, amb la llet de continuació? Doncs que en aquesta etapa importantíssima de desenvolupament del nadó és vital donar-li aliments formulats especialment per a nadons, en quantitats adaptades al seu organisme. Un nadó no necessita la mateixa aportació de determinats nutrients que un nen o adult, de manera que la seva alimentació ha de ser específica.

Així ho afirma l'Associació Espanyola de Pediatria (AEPED), que recomana endarrerir la introducció de la llet de vaca fins després de complir els 2 anys i fomenta el consum d'aliments infantils amb llet de continuació.

D'altra banda, el comitè de nutrició de la Societat Europea de Gastroenterologia, Hepatologia i Nutrició Pediàtrica (ESPGHAN) recomana la llet de continuació fins als 24 mesos, fins que el sistema digestiu del nadó és completament madur.

Quins són els nutrients que aporta la llet de continuació?

La llet de continuació conté nutrients en quantitats adaptades al nadó, de manera que les seves vitamines i minerals es troben en dosis adaptades per aconseguir un creixement saludable.

- Vitamines. Les vitamines són indispensables per als nadons, sobretot la vitamina C, que afavoreix l'absorció del ferro, i la vitamina D, que fa el mateix amb el calci. A Mi Primer Danone també hi trobem la vitamina A, que s'encarrega de reforçar el sistema immunitari. La vitamina E ajuda a cuidar les cèl•lules i els teixits del cos. Les vitamines es troben també en molts altres aliments, com fruites i verdures, que podem oferir al nadó en forma de purés. 
- Minerals. La llet de continuació conté ferro, zinc i calci. El ferro afavoreix el desenvolupament del cervell i de les habilitats cognitives del nadó. El zinc contribueix a la formació dels ossos i la sang. El calci, per la seva banda, té un paper fonamental durant la infància, perquè s'encarrega d'enfortir els ossos.

Un altre punt que cal ressaltar és que la llet de continuació conté menys proteïnes i greixos, i menys acidesa; d'aquesta manera el nadó els paeix millor i són més saludables per al seu organisme.

De quins formats de llet de continuació disposo per donar al nadó?

Al mercat hi ha diversos tipus de productes que contenen llet de continuació i que es poden combinar amb altres ingredients per variar al màxim les textures en la dieta del nadó i alhora assegurar-nos que prenen la quantitat diària recomanada de llet, que és de mig litre al dia.

Trobem llet de continuació en pols, líquida o semisòlida, i d'altra banda, en forma d'aliment infantil: de formatge fresc i de iogurt.

Pots preguntar al teu pediatre quin tipus de llet de continuació és el més adequat per al teu fill, tot i que convé combinar els formats de llet líquida amb els aliments lactis infantils.

Mi Primer Danone, una opció saludable i còmoda per donar-li llet de continuació

Dins de la categoria d'aliments infantils frescos trobem Mi Primer Danone, un lacti fermentat adaptat per a nadons d'entre 6 i 24 mesos. L'aportació de calci d'un Mi Primer Danone equival a una quarta part de la dosi diària de calci recomanada en aquesta etapa de transició.

Un dels punts forts de Mi Primer Danone és la seva versatilitat a l'hora de combinar-lo amb altres ingredients. Com sabem, durant l'etapa de diversificació alimentària és molt important variar les textures per incentivar el nadó a menjar de tot. Doncs bé, Mi Primer Danone és ideal per a qualsevol moment del dia, tant si és combinat només amb fruites o cereals, com amb purés de verdures, etc.

Els nadons poden prendre fins a dos Mi Primer Danone al dia i, com que és un producte fresc, també va genial per al moment de la dentició i per refrescar-los a l'estiu, quan fa tanta calor.

Amb Mi Primer Danone el nadó també aprendrà a menjar amb cullera, i amb una mica de pràctica podrà menjar solet, ja que la seva textura cremosa l'ajudarà a aconseguir-ho.


FONT:

http://www.serpadres.es/bebe/lactancia-alimentacion/danone-tu-bebe-tiene-6-meses-sigue-ayudandole-a-crecer-con-leche-de-continuacion.html

Com es prepara?