{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Moltes sovint ens sentim aclaparats quan sentim plorar el nostre nadó. Però cal tenir en compte que el plor és una de les maneres que tenen els nadons per comunicar-se amb el seu entorn i, segons el que necessitin, ploraran d'una manera o d'una altra. En un altre apunt us donava alguns consells per calmar el vostre nadó, però avui mirarem d'identificar els motius principals pels quals el nostre nadó plora per poder saber com satisfer-lo.


Una de les causes més freqüents del plor acostuma a ser la gana, per la qual cosa, quan el teu nen plori, el primer que has de comprovar és si té gana. Si fa un parell d'hores que dorm i es desperta plorant persistentment i el plor va augmentant d'intensitat, segurament aquesta és la causa dels seus plors.


Amb el temps aniràs reconeixent alguns signes per determinar si el teu nadó té gana abans que comenci a plorar. Si està inquiet, fa espetecs amb els llavis, gira el cap cap a la teva mà quan li toques la galta, es posa les manetes a la boca…


A vegades, quan hi ha molta gent, molt soroll, molts llums… el nadó se sent aclaparat i es posa a plorar. Simplement se l'ha de portar a una habitació tranquil•la i ajudar-lo a relaxar-se.


Altres vegades senzillament el nadó pot plorar perquè està cansat, i alterar-se per la manca de son. Per aquest motiu, li costarà adormir-se pel cansament, però acabarà relaxant-se i cedint a la son.


Els nadons també ploren quan se senten incòmodes, com ara quan tenen el bolquer brut i necessiten que se'ls canviï. D'altra banda, també poden estar incòmodes, perquè tenen fred o calor. Per exemple, quan li treus la roba per banyar-lo, pot ser que el nadó plori, perquè té fred.


Als nadons els encanten les atencions i les carícies i moltes vegades ploren per cridar la teva atenció. Els agrada sentir els seus pares, escoltar les seves veus i fins i tot detectar la seva olor particular, que els calma i els fa sentir segurs perquè la reconeixen i l'associen als pares.
 
D'una altra banda, ens trobem amb 2 tipus de plor que són més complexos: el plor per còlic i el plor per dolor.
 
Quan el nadó té un còlic, plora durant bastanta estona (de 2 a 4 hores), sobretot al final de la tarda i a la nit. Veuràs que estira les cametes i els bracets i que corba l'esquena. Els còlics són habituals en els nadons entre la tercera setmana i el tercer mes. Per ajudar-lo a calmar-se, pots posar-lo de bocaterrosa i fer-li un massatge a l'esquena i les cames.

El nadó pot tenir dolor per culpa de mal d'orella, de mal de genives perquè li surten les primeres dentetes, per irritació del bolquer… En aquests casos el plor sol ser fort i intens amb petits intervals en els quals baixa la intensitat. Si no trobes la causa del dolor del teu nadó, és millor consultar el pediatre, però si és per les dents, en aquest altre apunt hi trobareu alguns consells per alleujar-li el mal que li fan.

Com es prepara?