{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Principalment, els nens ploren per comunicar emocions i estats d’ànim, igual que els adults. Segons els experts, el nen ens dóna pistes, només hem d’estar atents.

El seu primer plor

Comença el primer dia de la seva vida, tot just acabat de néixer. És la seva manera de rebre’ns, de dir-nos que ja és aquí i està bé. Després, com aniràs comprovant, serà la seva manera de comunicar-nos que alguna cosa li passa.

Si té gana

Com podem saber quan un nadó que només té dies vol menjar? Te n’adonaràs tu sola, segurament perquè el nadó esclatarà en un plor enèrgic que només es calmarà quan li donis el pit. Aleshores no servirà de res gronxar-lo o donar-li escalfor… 

Si alguna cosa li fa mal

El plor arrenca ràpidament i amb màxima intensitat. El nadó continua amb els ulls gairebé tancats o tancats del tot, arrufant les celles. Obrirà la boca més o menys segons la intensitat del dolor.

Si està enfadat

Comença amb un so lleu que creix en intensitat. El nen gairebé no obre la boca, manté els ulls oberts o semioberts. Mira a la persona o a la cosa que el molesta.

Si té por

Està inquiet fins que apareix el plor, i quan ho fa sorgeix amb intensitat. Manté els ulls semioberts o oberts i dirigeix la mirada cap al cuidador, buscant ajuda. El plor pot aturar-se i tornar a reaparèixer pocs segons més tard. Després de calmar-lo poden sorgir sanglots o respiració entretallada.

Finalment, el plor ha de ser interpretat com una mena d’alarma que hauria de ser consultada amb un pediatre quan estigui associat a altres símptomes: temperatura superior a 38 graus, vòmits, dificultats en la respiració, pell pàl·lida…

Com es prepara?