{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

El part és un moment tan emocionant com inesperat. Totes calculem més o menys quan serà, però no sabem exactament on ens enxamparà a l'hora de córrer cap a l'hospital. Per això us presentem diversos consells que us ajudaran a tenir tot el que necessiteu llest per a l'epopeia.
El més recomanable és tenir una bossa amb les coses necessàries per a l'hospital preparada i col•locada en un lloc fàcilment accessible unes quatre setmanes abans de la data prevista, perquè, en cas que s'avanci, no hagis de pensar gaire abans de sortir corrents de casa.


Què has de pensar a portar en aquesta bossa? En general, cada hospital dóna a les futures mares una exhaustiva llista amb tot el que han de portar per a la seva estada. En aquests casos la llista depèn de cada hospital, però a continuació us deixem un exemple de llista que us pot servir d'orientació per tenir una idea del que us podrien demanar:


PER AL NADÓ:


3 o 4 samarretes de batista o cotó o bodi, jerseis de fil o llana fina, calcetes de bolquer o polaines; 2 bressadores, tovalloles i un casquet, un paquet de bolquers per a nounats, necesser per a la higiene personal del nadó que contingui: colònia, raspall suau, pinta, tovalloletes humides i xumet.


PER A LA MARE:


3 o 4 camises de dormir amples, 2 sostenidors maternals, bata i sabatilles, necesser per a la higiene personal, calcetes de paper de talla gran (en alguns hospitals ja te les ofereixen), roba còmoda per tornar a casa.


DOCUMENTACIÓ:


Carnet de l'embarassada, última analítica amb proves de coagulació, resultat de cultiu vaginal i rectal, llibre de família i DNI.
D'altra banda, alguns consells útils fora de la llista que et dóna l'hospital serien tenir unes quantes monedes per comprar qualsevol coseta ràpida, revistes i música i fins i tot una càmera.


Aquestes són algunes de les coses que pots portar a la teva bossa de l'hospital, però cada una adapta l'equipatge a les seves necessitats i en funció de la guia de cada hospital. Tot depèn del temps que hagis d'estar-te a l'hospital després de donar a llum, encara que, si tot va bé, no serà gaire! ;)


Una altra cosa important que cal tenir en compte per estar preparada per al part en qualsevol moment és tenir una llista de telèfons de familiars i d'urgències per poder trucar-los ràpidament en cas de necessitat. Tenir avisades les persones més properes i un cotxe disponible per utilitzar-lo en qualsevol moment.


A més, has de calcular el temps que trigues a arribar a l'hospital des dels llocs que més freqüentes (des de casa, des de la feina, si encara treballes, des de casa dels teus pares…) i tenir una ruta clara d'accés, així com alguna via alternativa per si la primera està col•lapsada o tallada aquell dia.


Aquests petits detalls faran que el gran moment sigui més tranquil, que estigui tan controlat com sigui possible i que la improvisació sigui més fluida. Tenir-ho tot pensat i organitzat t'evitarà problemes d'última hora. Esperem que totes les mares que us acosteu a la data prevista trobeu útils aquests consells i que gaudiu al màxim del vostre gran moment.

Exemple de llista de la Clínica Corachan (BCN)

Etapa: Prepart - part - postpart

 

 

Com es prepara?