{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Amb l'arribada de la tardor, les criatures han de fer front a un factor nou per a molts d'ells: la baixada de les temperatures. A mesura que avança l'any, el fred cada vegada és més evident i el primer aspecte que hem de tenir en compte és tapar adequadament el nadó per evitar els contrastos de temperatura. De fet, a finals de setembre, a l'octubre i novembre, cap al migdia el temps serà més càlid i cap a les tarda-nit, més fred. Per tant, és millor passejar-los durant les hores que la temperatura és més agradable o càlida. Pensa que d'aquesta manera hauràs de tapar menys el teu fill i, per tant, anirà menys incòmode.


Un dels primers dubtes que solen tenir les mares és saber si el nadó té fred o calor. La primera reacció és tocar-li les manetes o fins i tot, si està suant, pensar que pot tenir molta calor, però compte, el nadó és petit i el seu sistema d'autoregulació de la temperatura encara no està desenvolupat del tot. Per aquest motiu, per saber si el teu fill té fred o calor, has de tocar-li el coll o la nuca, que són els dos llocs on la percepció del seu estat en relació amb la temperatura és més exacta.


D'altra banda, tingues en compte que una bona alimentació li aportarà els aliments necessaris perquè el seu cos lluiti contra els factors ambientals externs. Per això has de mantenir la ingesta de llet materna o llet artificial i anar consultant al pediatre quina alimentació complementària pots donar-li perquè tingui les defenses preparades per al fred.


No obstant això, recorda que, en cas que ja estigui prenent alimentació complementària, pots acostumar el teu fill a prendre lactis. Una bona ajuda és Mi Primer Danone: amb aquest lacti li aportaràs proteïnes, minerals i vitamines imprescindibles per a la seva formació. A les criatures els encanten els lactis i és una bona manera d'ajudar-los amb les seves necessitats nutricionals.


Finalment, has de tenir en compte que, amb l'arribada del fred i el vent típics d'aquesta època de l'any, la seva pell pot ressecar-se. Per això has d'intentar que es mantingui hidratada i protegida.

Com es prepara?