{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

El primer aliment semisòlid que s'acostuma a introduir en la dieta del nadó són les farinetes de cereals, que aporten hidrats de carboni de fàcil assimilació, proteïnes i vitamines, ferro i fibra. A més, complementen la llet. D'aquesta manera li aporten les necessitats nutricionals que té en aquesta etapa.


Un dels ingredients que dóna energia al nadó és el midó, ja que es digereix més lentament que la lactosa i s'absorbeix a poc a poc. Així el nen té una reserva energètica que li permet uns intervals cada vegada més llargs entre àpats.


Les primeres farinetes amb cereals solen introduir-se en la dieta del nadó cap al sisè mes de vida, encara que en alguns casos el pediatre pot recomanar-les abans. Al principi, els cereals que han d'incorporar les farinetes són arròs i blat de moro, perquè no contenen gluten. Per començar, s'afegeixen un parell de culleradetes de llet materna o de llet de continuació al biberó i se'n va augmentant la quantitat, de manera gradual, fins a arribar a les quatre cullerades soperes en una presa diürna, a la qual se n'hi sumarà una altra de nocturna cap als nou mesos. Les farinetes es poden preparar amb aigua, amb llet materna o de continuació o fins i tot amb Mi Primer® Danone perquè la textura sigui més densa. La textura serà líquida o espessa segons la quantitat de cullerades que hi afegim.


Posteriorment, cap als 7 mesos, ja hi afegirem els cereals que contenen gluten, com la civada, el sègol i l'espelta. Començarem a donar-li els cereals amb gluten en petites quantitats; per exemple, podem donar-los-hi barrejats amb els cereals sense gluten.


D'aquesta manera anirem introduint el nostre fill en el món de la cullera, del color a la taula i del plat.

* La llet materna és el millor aliment per al nadó durant els primers mesos de vida. Danone recomana una dieta variada i equilibrada i un estil de vida saludable.Etapa 6-24 mesos

Com es prepara?