{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

El teu nounat té problemes per agafar el son? El teu nadó no dorm de dia? Descobreix les rutines que el poden ajudar a agafar el son i els remeis més habituals relacionats amb el son del nen a Mi Primer Danone.

El tema del son és un dels que més preocupa els pares quan arriba el moment de rebre el nounat a casa. Molts mostren la seva preocupació perquè el nadó no dorm bé o no dorm gaire. Per això, des de Mi Primer Danone us hem volgut mostrar algunes pautes que ajudaran les criatures a adoptar bons hàbits de son i que us serviran a vosaltres per conèixer els remeis més habituals perquè puguin dormir bé. Alguns consells poden ajudar els pares novells a establir pautes perquè el nadó aprengui a distingir el dia de la nit o els cicles de son en aquests primers mesos de vida.

Establir les primeres rutines de son

El primer que cal tenir en compte és que els nounats no tenen pautes establertes, sinó que les han d'aprendre. La primera de totes és que han d'aprendre a distingir el dia de la nit. Un consell que sol funcionar bé és no aïllar el nadó durant el dia mentre dorm. S'ha d'adonar que, encara que estigui dormint, la vida familiar continua en marxa, per això ha d'aprendre a dormir amb sorolls (no cal fer-los a propòsit; el que volem dir és que no cal que la casa estigui completament en silenci) i sense necessitat de deixar l'habitació on dormi totalment a les fosques.

D'altra banda, hi ha un consell molt clar que es pot posar en pràctica quan arriba l'hora de dormir i que l'ajudarà a establir els seus horaris de son de nit. Es tracta d'intentar portar a terme sempre les mateixes rutines i a la mateixa hora: un bany relaxant, un suau massatge, donar-li el sopar, gronxar-lo una estona amb veu suau i si és possible murmurant cançons de bressol i, finalment, col•locar-lo al seu llitet per dormir. En aquest cas, sí que ha d'estar a les fosques, l'habitació; a més, el nounat ha d'estar calentó i còmode al bressol o cabàs. També el to de veu de la mare o del pare és important, perquè si li parlem fluixet, xiuxiuejant, aprendrà que això significa que és hora d'anar a dormir.

Què passa si el nadó no dorm prou hores?

Aquesta és una pregunta que es fan moltes mares quan els seus fills no dormen gaires hores seguides i la sensació que tenen és que dormen poc. La resposta és que no hem de preocupar-nos més del compte, perquè pot ser una cosa normal.

En primer lloc, és important tenir en compte que el son dels nadons és diferent del son dels adults. Hi ha nadons que es desperten cada poques hores, ben entrada la nit, i això és perquè els nadons acabats de néixer s'alimenten entre vuit i dotze vegades al dia. Per això, es comprensible que dormin molt, ja que es desperten moltes vegades per menjar.

Un altre factor que cal tenir en compte és que els nadons són únics. És a dir, hi ha nadons que des de ben aviat dormen moltes hores seguides, mentre que d'altres triguen més. No obstant això, el fet que no dormin gaires hores seguides a aquesta edat és normal i lògic, perquè tenen l'estómac molt petit i necessiten, com dèiem, menjar cada poques hores. A mesura que el nadó creix, es van espaiant les preses i, per tant, ja dormirà més hores seguides.

Si el nounat no dorm de dia

Algunes pautes o remeis que poden ajudar el nadó a agafar el son de dia són, per exemple, ficar-lo al bressol, encara que només estigui mig endormiscat, xiuxiuejar-li alguna cançó i intentar que no et miri directament als ulls perquè es concentri en el son; posar-li un bolquer net abans de ficar-lo al llitet per evitar que les molèsties el despertin durant aquesta estoneta de son; ficar-lo al llit després de les preses perquè descansi. Si li cal dormir, no patiu que ja s'adormirà tot sol. Hi ha moltes maneres d'aconseguir que les criatures dormin les hores que necessiten durant el dia, i és evident que cada mare té els seus propis remeis i solucions. Vols compartir-los amb nosaltres?

Si notes que el teu nadó no dorm bé tot i que has intentat tots aquests remeis, t'anirà bé consultar el pediatre o la llevadora. Ells t'ajudaran a solucionar els dubtes que tinguis.

Com es prepara?