{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Saps quins són els símptomes de l'embaràs els primers dies? És normal notar alguna cosa des del primer moment, o el més habitual és no notar res estrany? En aquest article intentarem donar resposta a aquests dubtes, entre d'altres.

Des de quan notes que estàs embarassada?

 La veritat és que els primers símptomes es poden començar a notar des dels primers dies, és a dir, des de la primera setmana de gestació. Per tant, no és estrany que ja des del principi notis que el teu cos està experimentant alguns canvis. Aquests símptomes es poden allargar fins al primer mes d'embaràs, i fins i tot és possible que els notis durant tot el primer trimestre de la gestació.

Quina olor més forta que fa tot!   

Els símptomes que les dones experimentem des dels primers dies de l'embaràs, quan encara no som conscients que estem embarassades, solen ser, per exemple, que de sobte tinguem certa aversió a algun aliment en particular, que no suportem determinades olors, que patim canvis en el nostre estat d'ànim, cansament, etcètera. Passats aquests primers símptomes d'embaràs, poden sorgir les típiques nàusees i la sensació d'inflor als pits, tot això acompanyat d'un retard de la menstruació.  

Les dones podem experimentar tots aquests símptomes d'embaràs abans de la primera falta, durant les primeres setmanes de gestació, però, una vegada arriba la falta i passen una o dues setmanes si els símptomes no cessen, és quan hem de fer la prova o test d'embaràs. El resultat d'aquesta prova serà l'evidència que la gestació d'una nova vida al nostre interior ha començat.

Tinc molta son

El més comú d'aquests primers símptomes sol ser el cansament: les dones notem que necessitem descansar i dormir més que normalment. A més, a partir de la sisena setmana de l'embaràs, podem notar moltes ganes d'orinar. Això es deu a diferents causes, però la més normal té relació amb aquests petits canvis que el cos pateix. En concret, si l'úter oprimeix la bufeta perquè augmenta de mida, podem tenir ganes d'orinar més sovint.

No t'obsessionis

També és habitual que aquests primers dies d'embaràs la dona es noti inflada, com quan li ha de venir la regla, a causa principalment dels canvis hormonals que experimenta el cos. És precisament per aquesta similitud amb els símptomes premenstruals que hi ha moltes dones que no noten cap canvi especial. Si estàs intentant quedar-te embarassada, un consell: no t'obsessionis buscant símptomes. Cada cos és un món i hi ha dones que no noten cap símptoma en particular. 

Els símptomes de l'embaràs durant el primer mes solen ser molt recordats i en la immensa majoria dels casos ens omple de molta illusió encara que hàgim de passar per tants canvis físics. I tu, vas tenir algun símptoma que et fes sospitar que estaves embarassada?

Com es prepara?