{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Després d'uns mesos d'haver après a alimentar el nadó exclusivament amb llet, ara ens trobem amb una nova etapa en què els primers sòlids (https://www.danone.es/ca/miprimerdanone/blog-bebe-preparado-para-comer-solidos/ ) passaran a formar part de la seva dieta diària, complementant-los sempre amb la llet. Aquest moment tan important en la seva vida potser et desperta alguns dubtes, però, per sort, el pediatre, altres mares i des de Mi Primer Danone podem ajudar-te.


Per què cal iniciar la diversificació alimentària?


Sí que és veritat que els especialistes recomanen prendre llet exclusivament durant els 6 primers mesos del nadó (ni aigua ni sucs ni cap altre aliment), perquè li aporta tots els nutrients necessaris per al seu organisme.


Tot i que el sistema digestiu del nadó està en formació i que la font de nutrients ha de provenir de la llet materna durant el primer any de vida, els nadons amb el pas dels mesos necessiten més aportació de ferro i zinc que la que els proporciona aquesta alimentació.  Per això, amb l'alimentació complementària sumem a la seva dieta aquests nutrients que la llet no té.


Com sé si el meu fill està preparat per prendre les primeres farinetes?


 El nadó començarà a mostrar senyals tan bon punt estigui preparat per menjar amb cullera. Si el teu fill té uns 6 mesos, és capaç d'aguantar-se assegut, si ja no escup els aliments fora de la boca amb la llengua (perd el reflex d'extrusió) i pot agafar coses amb els ditets, això vol dir que està preparat.


Com introdueixo els primers aliments en la seva dieta?


És important que el nadó percebi que hi ha alguna cosa nova al plat, per poder saber com reaccionar. Adopta una pauta, com per exemple donar-li un aliment nou cada setmana, i fes-ho sempre quan no tingui gaire gana perquè estigui receptiu a l'aprenentatge d'un nou gust. Complementa sempre aquests primers bocins amb llet, ja que al principi és millor donar-li quantitats petites per detectar possibles al•lèrgies o dificultats en la digestió i si li dónes només això es quedarà amb gana. En aquesta etapa pots continuar donant-li llet materna o bé llet de continuació (https://www.danone.es/ca/miprimerdanone/introducir-leche-continuacion/).


Com li ensenyo les normes d'educació a taula?


Fent que la criatura se senti part del moment de l'àpat amb la família; fes que segui amb vosaltres en una trona o sobre els teus genolls. Posa-li got, plat i coberts de plàstic adaptats per a nadons, així podrà jugar durant els àpats sense fer-se mal i aprendrà a utilitzar aquests estris.


Quins són els aliments més recomanables per donar-li al principi?


Els primers grups d'aliments que cal donar-li són els dels cereals (sense gluten), les fruites i les verdures. Hem de tenir com a referència un calendari d'introducció d'aliments (ENLLAÇ PDF) per saber quins són els primers bocinets recomanables. En principi, unes culleradetes de suc de taronja solen ser el primer gust diferent de la llet que tasten. Has de saber que, als infants, el gust que els agrada més al principi és el dolç. Per això, potser acceptarà més fàcilment les fruites i els cereals. Farinetes de llet amb blat de moro, tapioca, arròs o soja, i purés de fruites com taronja, poma, plàtan i pera seran els teus aliats al principi.

Com es prepara?