{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Els llegums estan en la llista d’aliments que sovint costa més que els nens prenguin i, per aquest motiu, en moltes cases es deixen d’utilitzar com a ingredients dels menús familiars.

Són uns aliments molt nutritius i beneficiosos per a la salut del teu fill; per això has de procurar incloure’ls en els menús setmanals de dues a quatre vegades, tenint en compte que la ració recomanada per a l’adult és d’entre 60 i 80 g en sec.

Vols saber quines qualitats nutricionals aporten al teu fill?

  • Li aporten energia: el seu elevat contingut en midó fa que siguin aliments revitalitzadors.
  • Són una font interessant de fibra dietètica: la pellofa conté cel·lulosa, hemicel·lulosa i pectina, substàncies que acceleren el trànsit intestinal. D’aquesta manera, eviten els problemes de restrenyiment. La pellofa també és la responsable de la molesta flatulència que ocasionen.
  • Són una font important de proteïna vegetal: no és comparable a la proteïna d’origen animal, perquè la qualitat nutricional és inferior (és deficient en un aminoàcid essencial anomenat metionina), però si els combines en el mateix plat amb cereals integrals tindràs una proteïna de bona qualitat.
  • Contenen greixos saludables: la seva proteïna s’associa als greixos insaturats (són cardiosaludables).
  • Constitueixen una font rica en vitamines del grup B, essencials per al sistema nerviós.
  • Les llavors oleaginoses contenen vitamina E, d’acció antioxidant.
  • Contenen quantitats notables de minerals, com ferro, calci, zinc, fòsfor i magnesi.

Els llegums ofereixen multitud de possibilitats culinàries, així que pren nota dels consells següents per aconseguir que el teu fill digui que quan els vegi al plat:

Si el que li fa nosa és la flatulència, afegeix aigua freda a l’aigua bullint de la cocció. També pots utilitzar herbes carminatives com els anissos, el comí o el fonoll.

Evita la monotonia i prova varietats diferents: cigrons, llenties, pèsols, faves, mongeta azuki, mongetes blanques, mongetes vermelles, soja, mongetes de Lima, etc.

Sorprèn-lo amb noves receptes. Introdueix-los en truites o en amanides variades, fes-los saltats, en puré o en cremes fredes, en croquetes o crestes, en forma de paté (per als entrepans), combinats amb cereals i verdures, etc.

No et limitis a servir-los a l’hivern: hi ha receptes delicioses per a l’estiu molt refrescants.

Com es prepara?