{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES
{{freetag}}

Una de les coses que més preocupa tots els pares és, sens dubte, l’alimentació dels menuts de casa.

Generalment, al voltant de l’any ja comencen a ser independents a l’hora de menjar sols, ja saben posar-se la cullera a la boca amb més o menys destresa i utilitzen els dits en forma de pinça per agafar els aliments.

Entre l’any i mig i els dos anys ja han millorat la seva habilitat per utilitzar la cullera, saben omplir-la i buidar-la a la boca sense dificultat i sense vessar gairebé res. És el moment de començar amb la forquilla, sense presses, i sovint encara continuen utilitzant les mans per poder punxar l’aliment a la forquilla.

A partir dels dos anys (fins als tres), la tècnica es va perfeccionant i a poc a poc deixen d’embrutar-se i de tirar el menjar per la taula.

Quins consells poden ser útils en aquesta nova etapa del teu fill?

  • És essencial que tinguis paciència en els primers passos del nen per menjar sol. Pot estar molta estona entretingut intentant agafar tot el puré amb la cullera o punxar tots els trossets de croqueta amb la forquilla. Està aprenent i has de donar-li temps per evitar que es frustri.
  • Deixa’l que intenti fer-ho sol tantes vegades com calgui. Ell vol fer-ho només perquè vol imitar els grans; encara que per a tu sigui més fàcil, ràpid i net donar-l’hi tu, deixa’l que se senti satisfet.
  • No et preocupis perquè estigui net. Segur que les primeres vegades li caurà el menjar o es tacarà, així que posa-li un pitet o un tovalló gros i deixa’l fer.
  • És molt probable que en aquesta etapa d’aprenentatge el teu fill escupi el menjar, ja que li estàs introduint gustos i textures nous en la seva dieta. És normal, forma part de l’aprenentatge i per això no és recomanable renyar-lo o castigar-lo.
  • Utilitza aliments fàcils de consumir. Danonino® té un envàs petit i una textura densa i suau que facilita que se’l mengin solets sense tacar-se. Pots donar-l’hi a partir que introdueixis la llet de vaca en la seva alimentació i és un aliment deliciós que pot prendre tota la família per postres o com a refrigeri.
  • - Sobretot gaudeix del moment: que mengi sol l’ajuda a desenvolupar-se.

Com es prepara?

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre