{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Una de les coses que més preocupa tots els pares és, sens dubte, l’alimentació dels menuts de casa.

Generalment, al voltant de l’any ja comencen a ser independents a l’hora de menjar sols, ja saben posar-se la cullera a la boca amb més o menys destresa i utilitzen els dits en forma de pinça per agafar els aliments.

Entre l’any i mig i els dos anys ja han millorat la seva habilitat per utilitzar la cullera, saben omplir-la i buidar-la a la boca sense dificultat i sense vessar gairebé res. És el moment de començar amb la forquilla, sense presses, i sovint encara continuen utilitzant les mans per poder punxar l’aliment a la forquilla.

A partir dels dos anys (fins als tres), la tècnica es va perfeccionant i a poc a poc deixen d’embrutar-se i de tirar el menjar per la taula.

Quins consells poden ser útils en aquesta nova etapa del teu fill?

  • És essencial que tinguis paciència en els primers passos del nen per menjar sol. Pot estar molta estona entretingut intentant agafar tot el puré amb la cullera o punxar tots els trossets de croqueta amb la forquilla. Està aprenent i has de donar-li temps per evitar que es frustri.
  • Deixa’l que intenti fer-ho sol tantes vegades com calgui. Ell vol fer-ho només perquè vol imitar els grans; encara que per a tu sigui més fàcil, ràpid i net donar-l’hi tu, deixa’l que se senti satisfet.
  • No et preocupis perquè estigui net. Segur que les primeres vegades li caurà el menjar o es tacarà, així que posa-li un pitet o un tovalló gros i deixa’l fer.
  • És molt probable que en aquesta etapa d’aprenentatge el teu fill escupi el menjar, ja que li estàs introduint gustos i textures nous en la seva dieta. És normal, forma part de l’aprenentatge i per això no és recomanable renyar-lo o castigar-lo.
  • Utilitza aliments fàcils de consumir. Danonino® té un envàs petit i una textura densa i suau que facilita que se’l mengin solets sense tacar-se. Pots donar-l’hi a partir que introdueixis la llet de vaca en la seva alimentació i és un aliment deliciós que pot prendre tota la família per postres o com a refrigeri.
  • - Sobretot gaudeix del moment: que mengi sol l’ajuda a desenvolupar-se.

Com es prepara?