{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

El moment d’incorporar l’aigua a la dieta del nadó i la quantitat que se li’n dónadepèn de l’edat de l’infant, del seu pes, de la temperatura ambient i, sobretot, del seu tipus d’alimentació.

Fins al 88 % de la llet materna és aigua

Els nadons que prenen pit a demanda reben tota la hidratació que necessiten de la llet materna, fins i tot als països amb climes calorosos. Fins al 88 % de la llet materna és aigua; per això, en circumstàncies normals, no cal que l’infant rebi una aportació suplementària d’aigua.

El nadó alimentat exclusivament amb lactància materna també pot ser que mami perquè té set. En aquest cas, només en pren una miqueta d’un pit, el deixa anar i fa el mateix a l’altre pit, perquè la llet que surt al principi és més aquosa i lleugera, i calma més la set.

Nadons alimentats exclusivament amb biberó: tampoc no necessiten beure aigua

Amb la llet de fórmula prenen prou líquid, no necessiten beure aigua en condicions normals. Per tant, la recomanació és la mateixa que per a la lactància materna.

Ofereix-li aigua quan comenci a prendre aliments sòlids

Els nadons solen començar a beure aigua quan comencen a menjar sòlids: pa, galetes, cereals, etc. Si l’infant ja ha començat a provar aliments nous, llavors sí que és aconsellable oferir-li aigua amb certa freqüència, beguda o amb una cullereta.

Al principi convé oferir-li aigua amb els menjars i, la resta de temps, estar pendents de qualsevol senyal que ens indiqui que té set.

L’Agència Europea de Seguretat Alimentària (EFSA) considera que les necessitats d’aigua diàries per a nadons de 6 a 12 mesos són d’aproximadament 800-1.000 ml/dia. En aquesta quantitat s’inclou l’aigua que beu el nen i la que és present als aliments. El 80 % d’aquests líquids procedeix del que es beu, i el 20 % restant, dels aliments. Si fa molta calor, és normal que necessiti més aigua.

A partir del primer any és molt important que continuïs reforçant el seu hàbit de beure aigua, atès que una hidratació adequada de l’organisme és un requisit indispensable per a la salut i és essencial per a la vida.

Com es prepara?