{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

CuiCures - de 0 a 5 mesos


Quan el nadó està a punt de néixer, les mares i els pares tenen moltes coses en què pensar. Normalment se sol preparar el canastrell del nadó amb la primera muda, una mica de roba, bolquers i, en cas que no hàgiu triat la lactància materna, biberons i tetines. Pel que fa a la higiene del nadó, heu de tenir també preparats una sèrie de productes bàsics que necessitarà cada dia. L'ideal és que tingueu un cistellet al lavabo on hi hagi tots els productes que necessitareu mentre el renteu i el banyeu, per tenir-ho tot a mà.


Aquests productes han de ser per al bany, per a la seva pell i per a la neteja personal, tant la diària i habitual com l'ocasional. Per exemple, per al bany heu de tenir preparat el seu propi gel especial per a nadons que sigui d'un pH neutre. Per netejar-li la pell necessitareu una esponja natural molt suau, però que s'ha d'anar canviant sovint.  Quan tragueu el nadó de l'aigua, recordeu-vos de tenir a l'abast una tovallola suau i eixugar-li la pell amb molta cura.


Hi ha olis hidratants especials per a nadó que li podeu aplicar quan encara està moll, perquè la pell es quedi hidratada i gens resseca. Hidratar la pell del nadó és important per evitar que es ressequi per l'acció de l'aigua. Tot i que, si no us agrada l'oli, hi ha cremes hidratants per a nadons que s'apliquen quan ja està sec.


Aprofiteu aquest moment per fer-li un massatge. Aquests moments són ideals per reforçar el vincle matern i patern amb carícies i xiuxiuejant-li cançons de bressol. Recordeu que el bany és un dels moments més relaxants per al nadó, perquè està sense roba, sense bolquer i sense res que el pressioni. Aquest també és un bon moment per aplicar-li una pomada balsàmica especial per al culet, per prevenir les irritacions típiques del bolquer. Quan l'hàgiu eixugat després del bany, heu de tenir a mà unes tisoretes de punta rodona per tallar-li les ungles i uns bastonets de cotó que us ajudaran a netejar-li la part externa de l'orella.


Un altre dels productes higiènics que s'utilitza molt, sobretot quan se surt de casa i es va a passeig, són les tovalloletes humides higièniques i dermoprotectores. Aquestes tovalloletes són gairebé multiusos i us serviran per netejar-li la carona, les manetes i fins i tot el culet si cal, tot i que n'hi ha d'específiques per quan li canvieu els bolquers. Si sortiu a passejar, aneu amb compte amb el fred i la calor, ja que la pell de la cara se li pot ressecar per les agressions del temps. Per evitar-ho, emporteu-vos una crema hidratant especial per a la cara. Quins altres productes per a la higiene del nadó afegiríeu?


Com es prepara?