{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

La malaltia celíaca (celiaquia) és una intolerància permanent al gluten que provoca una inflamació de l’intestí prim i dificulta l’absorció dels nutrients.

El gluten és una proteïna que es troba en la llavor de molts cereals, com el blat, l’ordi, el sègol, la civada, l’espelta, el triticale (híbrid de blat i sègol) i el kamut. És responsable de l’elasticitat de la massa de farina i dóna consistència elàstica i esponjosa als pans i a les masses fornejades. La indústria alimentària l’utilitza com a ingredient en pans i derivats per millorar-ne la textura i aconseguir que siguin cruixents i esponjosos, però també com a additiu, raó per la qual es pot trobar en aliments que, per naturalesa, no en contenen: viandes, embotits, patés, formatges per untar, salses preparades, cremes, sopes de sobre, concentrats de carn i peix, torrons, massapans, conserves, llaminadures, bombons, etc.

Si el pediatre ens comunica que el nostre fill és celíac, no cal alarmar-se!

El tractament de la celiaquia consisteix a seguir una dieta sense gluten, que aconsegueix que remetin els símptomes.

Per tant, hem d’excloure de la dieta els cereals que contenen gluten i tots els seus derivats.

En aquest sentit, cal destacar que el blat de moro i l’arròs es poden menjar sense problema, ja que no tenen gluten!

Altres productes que s’han d’evitar són:

- Farines de blat, sègol, civada, ordi.

- Pa, panets, pastissos, galetes, pa de pessic i altres productes de pastisseria, elaborats amb farines amb gluten.

- Fideus, sèmola de blat i pastes alimentàries (espaguetis, macarrons, tallarines, etc.).

- Xocolates (no totes, algunes no contenen gluten).

- Llets maltades i aliments maltats.

- Hòsties de comunió.

- Figues seques.

- Productes manufacturats que incloguin en la composició farines amb gluten, per exemple sopes de sobre, flams i natilles preparades, gelats, etc.

És important fixar-se molt bé en l’etiquetatge: cada vegada més, els fabricants hi indiquen si l’aliment porta gluten.

Una alimentació sense gluten no perjudica en res el desenvolupament normal del nen, ja que el gluten no és una proteïna indispensable i es pot substituir per altres proteïnes vegetals o animals. Un nen celíac que segueixi una dieta sense gluten, però variada, amb lactis, fruites, verdures, llegums, carns i peixos, ous, i cereals sense gluten, s’està alimentant d’una manera sana i equilibrada.

Com es prepara?

TEMAS
{{freetag}}

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre
Danone utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència de navegació, realitzar tasques d'analítica i mostrar continguts d'acord als teus interessos. Si continues navegant, entenem que acceptes la nostra política de cookies.